August Napisano 26 Kwietnia 2014 #148055 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2014 Data i godzina zdarzenia: 26-04-2014 +/- 22 Nick admina/gracza, który zawinił: Joe Dowody: ftp://hltvrec:[email protected]/s2830/nazwa-1404262152-de_dust2.dem.zip Świadkowie: raczej niepotrzebne Uzasadnienie: Nie chciałem tego robić, ponieważ darzę Joe szacunkiem, ale niestety dzisiaj to jest inny człowiek. Graliśmy sobie spokojnie Joe był jedynym adminem na serwerze, był ład i spokój. Wszedł gracz MisterC4(hltv od 15minuty). Jak widać na demku jest on odpalony. Jako, że dobrze mi szło, to sam go nie mogłem sprawdzić, ale gracze strasznie go atakowali przez mikrofon. Gdy padłem przyjrzałem mu się i stwierdziłem wh. Napisałem o tym Joe na u@, ale bez odzewu. Zgłaszałem go z 3x przynajmniej. W końcu sam postanowiłem demko nagrać(niestety w czasie kręcenia wyszedł, a IP biorę po kręceniu demek ). Gracz wyszedł, a Joe nic. Potem wszedł gracz FunnyGun. Także ewidentne wh. Także zgłaszany. I nic. Dopiero jak wszedł Skill.exe :*, to ponownie go zgłosiłem i po 2 rundach dostał ss(demko mam nakręcone, czekam aż wrzuci ss). Kontaktu z Joe nie było w ogóle. Pomimo zgłoszeń FunnyGuna(gracz ma steam) i pytań czy został sprawdzony nic nie odpisywał. Ja rozumiem, że można mieć ciężki dzień etc. Ale Joe ogarniał ludzi, którzy siedzieli na respie, wyzywali etc., ale odpałów nie. Grałem z Nim ponad 3 mapki i ani razu nie widziałem go na spect(tak wiem, plugin etc, ale on cały czas grał pomimo zgłoszeń). Tak nie powinno być Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Guest Napisano 26 Kwietnia 2014 #148071 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2014 Nawet byli admini widzą problem, czyżbym nie był sam. Sorry ziomble dzialy mi się pomyliwy w tym mi pisać nie można, a to peszek:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Strajk Napisano 27 Kwietnia 2014 #148079 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2014 Więc zapraszamy admina Joe do wypowiedzi na ten temat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Guest Napisano 27 Kwietnia 2014 #147991 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2014 Dobry wieczór, Jeśli chodzi o moją grę to widać że w punktach 12:09 , 18:03 oraz 22:23 nie ma mnie zrespowanego ponieważ siedzę jako spectator. Co do gracza MisterC4 faktycznie był zgłaszany, jednak w tym konkretnie momencie oglądałem i sam nagrywałem gracza Szpero. Gracz MisterC4 wyszedł a ponieważ go nie sprawdzałem nie miałem podstaw aby w jakikolwiek sposób go karać. Obserwowałem również gracza FunnyGun jednak w jego grze nie dopatrzyłem się znamion oszustwa. Tutaj pozwolę sobie mieć własne zdanie na daną chwilę, ale rozumiem że mogę się mylić jeśli z dokładniejszej analizy wynika stan odwrotny, jak również toleruję fakt że inni gracze mogą mieć zdanie inne niż ja. Staram się nie rozdawać banów za ss czy cheatowanie bez posiadania pewności, bądź wystarczających poszlak umożliwiających wysunięcie wątpliwości co do uczciwej gry danego gracza. Na filmie widać że pojawił się gracz HALFFAJF, został zbanowany, choć fakt nie popisałem się rekordową reakcją. Jeśli natomiast chodzi o nie informowanie Cie o moim zdaniu nt gry danego gracza to na chwilę obecną nie jestem przekonany czy nie wysłałem Ci prywatnej odpowiedzi odnośnie mojego zdania. Faktem jest że czasem ingeruję zgłoszenia dotyczące np. mojej osoby innych adminów czy graczy którzy byli sprawdzani wielokrotnie lub ich znam. Nie zawsze też wysyłam wiadomości, szczególnie gdy zgłaszający dyktuję mi listę wszystkich osób na serwerze. Jeśli ktoś notorycznie zgłasza to wtedy informuję go jakie jest moje zdanie. Poczekam na osoby z większymi uprawnieniami aby wyciągnęły logi z serwera, powinny być wiadomości na psay. Co do demka to w daleszej częsci ( nastepne demo ) zszedłeś na spect, na nastepnej mapie gracz FunnyGun trochę się rozkręcił, jednak po ponownym zgłoszeniu z tego co kojarzę padł 2 razy na respie i skupiłem się na innych. Ostatecznie cała sytuacja się skończyła gdy przyszedł skill.exe. Obawiam się że sytuacja nie wyjaśni się jeśli gracz nie napisze odwołania, ale domyślnie można przyjąć że powodem tego jest nieczysta gra. Podsumowując 1. Nie zgodzę się że nie byłem na spect, nie reagowałe na u@ oraz nie wykonywałem obowiązków. 2. Decyzję co do oceny gracza FunnyGun, pozostawiam UBT, w mojej opinii z dostępnych ówcześnie wybiórczych materiałów gracz był czysty. 3. Ewentualny brak informacji zwrotnej jest ewidentnym moim błędem. Pozdrawiam Joe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
August Napisano 27 Kwietnia 2014 Autor #148009 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2014 Dlatego wyżej napisałem, że Ciebie nie widziałem na spect, ale nie wykluczam pluginu, więc z tego się wycofuję. Szpero jest czysty, ale ok, jak był zgłaszany, ale potem normalnie grałeś, to mogłeś i zobaczyć Mistera. A wracając do FunnyGuna. ftp://hltvrec:[email protected]/s2830/nazwa-1404262217-de_dust2.dem.zip . Tutaj jest HLTV z jego udziałem. Niech UBT obejrzy od początku. Wypisałem kilka ciekawszych akcji tego gracza, ale już w 2 minucie się wystarczająco na bana spala: 1:05-1:20 4:57 5:10 5:55 6:58 7:18 Potem już nie oglądałem, ale wcześniej też były akcje godne uwagi. Co do powiadomienia na psay. Siedząc na spec, pisałem na u(nie mylić z u@), ponieważ na wiadomości z u@ nie odpisywałeś(chyba, że coś przeoczyłem). Nie chcę, żeby Joe stracił admina etc., ale żeby czasami się obudził. Co do gracza FunnyGun, to macie go w bazie, więc nie będę niepotrzebnie spamował danymi do bana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Guest Napisano 27 Kwietnia 2014 #148102 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2014 Co do gracza "FunnyGun" , to nie ma co dużo mówić - Oczywiste wh . Na samym początku widać jak jeździ po modelach przez ścianę . Co do "przewinienia" gracza " Joe " , to o tym zadecyduję już ktoś "wyższy" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Guest Napisano 27 Kwietnia 2014 #148182 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2014 Wiem, że dla mnie również to nie odpowiedni dział, ale muszę się wypowiedzieć To tylko kolejny dowód, że jeśli jest się samemu na serwerze, gdzie gra 30 osób, cholernie ciężko jest ogarnąć wszystkie zgłoszenia i wszystko na raz ogarnąć, bo wszyscy gracze tak myślą, że zgłoszą kogoś na u@ i już reakcja ma być natychmiastowa To niestety tak nie działa, każdego zgłoszonego gracza trzeba dokładnie sprawdzić, bo masakrycznie dużo zgłoszeń okazuję się "unosem emocji po zginięciu", wyczekać moment na screeny, bądź zrobić demko, a to trochę trwa, a jeśli zaczyna się robić demko na danego gracza "A", to gdy dostanie się zgłoszenie na gracza "B", to wiadomo, że nie zaczniemy sprawdzać od razu gracza "B" tylko trzeba dokończyć demo dla gracza "A", taka logika Jeszcze jedno.. To, że admin nie schodzi na specta, to wcale nie znaczy, że kogoś nie obserwuje, często robię tak, że obserwuje gracza po swojej śmierci i robię z nim porządek, a ten się niczego nie spodziewa Chciałbym postawić kolegę ognia na stanowisku admina na serwerze gdzie gra 30 osób i niech ogarnia sam wszystko Wątpię, że kiedykolwiek miał admina i ma o tym blade pojęcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n-ty dzien Napisano 27 Kwietnia 2014 #148344 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2014 August, wydaje mi się, że trochę to wszystko wyolbrzymiłeś. Nie widzę tutaj jakichś rażących wykroczeń admina. Ciężko jest ogarnąć multum wiadomości na u@ w pojedynkę, admin robił tyle, ile był w stanie. Ciebie zaś Joe prosiłbym, abyś starał się w miarę możliwości odpowiadać graczom na zgłoszenia. Krótka wiadomość "czysty" rozwieje wszelkie wątpliwości zgłaszającego dotyczące twojej reakcji. Drogi ogniu, wylewasz żale na sb, twierdzisz, że źle cię postrzegamy, ale powiedz mi jakie mamy mieć o tobie zdanie skoro od każdej twojej wypowiedzi bije złośliwością? O kpiącym charakterze nie wspomnę...Sam sobie wystawiasz wizytówkę. Jednocześnie w imieniu wszystkich chciałbym cię przeprosić za to, że nie dysponujemy umiejętnościami, wszechobecną wiedzą i zajebistością jakiej od nas oczekujesz i oczywiście samemu prezentujesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n-ty dzien Napisano 27 Kwietnia 2014 #148346 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2014 ***Wiadomość wygenerowana automatycznie*** Wątek został zamknięty przez moderatora forum. Jeśli się z tym nie zgadzasz raportuj ten post u moderatorów lub administratorów. Pozdrawiamy Zespół Multi-Head.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi