Gość Guest Napisano 20 Kwietnia 2014 #145609 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2014 Witam serdecznie Dzisiaj rano, komputer po odpaleniu nie daje znaku życia.. Jeszcze wczoraj wszystko ładnie śmigało.. Sprawdzialem oczywiście czy nic się nie przepaliło.. Teraz pytanie do Was.. Bodajże z tyłu komputera, na karcie USB są 4 diody ustawione w kształt kwadratu.. Czyli: 1. 2 3. 4 czy ktoś pamięta, wie, jakie są oznaczenia poszczególnych lampek.. W moim przypadku wszystkie są czerwone.. Domniemam, że coś jest związane z procesorem bo wiatraki się odpalają, a odzewu od komputera nie ma.. pozdrawiam Michał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sy[K]uS Napisano 20 Kwietnia 2014 #145627 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2014 Zobacz tu http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1214026.html. Ja bym najpierw zobaczył całą płytę czy nie ma uszkodzeń, szukaj w google jest sporo tematów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Guest Napisano 20 Kwietnia 2014 #145675 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2014 Akurat czytałem ten temat.. Ale sęk w tym ze dane konfiguracje lampek coś oznaczają.. Np jeżeli 1 zielona 2 czerwona 3 zielona 4 czerwona to jest bodajże za małe napięcie. Tylko ze u mnie 4 czerwone.. Kluczem do rozwiązania problemu jest ogarnięcie co to oznacza.. Także, po włączeniu zasilania słuchać z tylu taki lekki dźwięk, tak jakby było zwarcie.. Ale bezpiecznik powinien powodować ze nie odpali się komputer w ogóle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionteczekessa Napisano 20 Kwietnia 2014 #145906 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2014 Jeśli wiatraki po chwili przestają działać to jest to wina zasilacza, miałem ten sam problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Guest Napisano 20 Kwietnia 2014 #145917 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2014 Dotarłem do źródła.. Zasilacz wymieniłem, znalazłem oznakowania diod.. Skutek: Odpoczynek od cs :D Zasilacz poszedł w piz** a do tego płyta główna.. Diody pokazują error chipseta.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi