Gość Guest Napisano 6 Kwietnia 2014 #139956 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2014 [align=center]Nazi poprosił mnie o zrobienie poradnika więc go robię Tutorial wykonany w GIMPie 2.8 w innych wersjach i programach nazewnictwo może się różnić. ZACZYNAMY! 1. Tworzymy nowy obraz Plik -> Nowy i wybieramy rozdzielczość, u mnie jest to 350x150 (szerokość x wysokość) 2. Wpisujemy swój tekst 3. Duplikujemy Tło oraz Napis (każdą 10 razy) 4. Pierwsze warstwy łączymy, pamiętając, żeby Napis był nad Tłem PPM na warstwie -> Połącz w dół 5. Zmniejszamy krycie kolejnej warstwy napisu o 10% i powtarzamy punkt 4 6. Powtarzamy kroki 4 oraz 5 7. Jeżeli połączyliśmy wszystkie warstwy sprawdzamy czy nic nie popsuliśmy, w tym celu: Filtry -> Animacja -> Odtwarzanie Działa? To dobrze, no ale coś szybko to znika prawda? 8. Duplikujemy przedostatnią warstwę i ustawiamy ją na samej górze. To samo robimy z coraz niższą warstwą (nie pomylić warstw!) 9. Jeżeli już wszystko zrobiliśmy to duplikujemy jeszcze parę razy początek (tam gdzie jest krycie 100%), oraz kilka razy warstwę pustą (tam gdzie krycie wynosi 0%) 10. Zapisujemy wszystko w formacie .gif, pamiętając, żeby zaznaczyć opcję "Zapisz jako animacja" Efekt: [/align] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Guest Napisano 6 Kwietnia 2014 #140043 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2014 Przydatne +. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leeeeebo? Napisano 6 Kwietnia 2014 #140045 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2014 Nice + ps. Les "tą grafikę" a nie "tę grafiki ". o_O Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Guest Napisano 6 Kwietnia 2014 #140046 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2014 Dzięki @up Lesowi chyba chodziło o liczbę mnogą, więc może po prostu literówka Powinno być "TE GRAFIKI" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Guest Napisano 6 Kwietnia 2014 #140071 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2014 O liczbe mnogą mi chodziło. Literówka ;]. Już poprawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Guest Napisano 6 Kwietnia 2014 #140091 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2014 Fajny tut. Na pewno się przyda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Guest Napisano 27 Czerwca 2014 #171356 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2014 ***Wiadomość wygenerowana automatycznie*** Wątek został zamknięty przez moderatora forum. Jeśli się z tym nie zgadzasz raportuj ten post u moderatorów lub administratorów. Pozdrawiamy Zespół Multi-Head.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi