Gość Guest Napisano 15 Marca 2014 #129751 Udostępnij Napisano 15 Marca 2014 Witojcie . Jak to pan Relop napisał "Zrób coś trudniejszego" więc zrobimy całą sygnaturkę . Najpierw końcowy efekt ;] Okej więc zaczynamy 1. Stwórz nowy obraz rozmiary 600x250 [są to rozmiary max sygny na forum ;] 2. Wrzucimy teraz C4D czyli dla niewtajemniczonych Tło . [Wszystkie Rendery c4d i inne znajdziecie na stronce na samym dole poradnika.] Wchodzimy w Plik->Otwórz jako warstwy i szukamy naszego C4D który pobraliśmy. Jeżeli to zrobimy jesteśmy już krok do sukcesu . 3. Wrzucimy teraz render [Postać w tym przypadku Assasina] Tak samo jak z C4D Plik->Otwórz jak warstwy i szukamy Renderu. 4. Teraz wrzucimy texturki czyli nakładane na postać warstwy koloru , efektów lub poprostu aby trochę scalić render z tłem. Wchodzimy w Plik->Otwórz jako warstwy i szukamy texturki. 4.1 Najpierw pierwszą texturke którą dajemy zależnie od efektu jaki chcemy uzyskać, w tym przypadku ustawiamy Tryb Przesiewanie 4.2 Okej dodamy teraz 2 texturke aby uzyskać lepszy efekt wtopienia renderu w tło ;]. W tym przypadku 2 texturka dostaje tryb Pokrywanie ;]. 5. No to teraz zrobimy obramówkę sygantury. Wchodzimy w Filtry->Dekoracja->Dodaj Krwadędź. To teraz wybieramy poziomo i pionowo 3 a Kolor najlepiej biały. 6. No to jedziemy z takimi kropeczkami obok postaci . Klikamy prawym przyciskiem na warstwę Renderu, klikamy duplikuj warstwę, następnie Filtry->Szum->Rozrzucenie, Pionowo 30 i Poziomo 30, zależy jaki chcemy efekt uzyskać. Oczywiście aby nie było że postać jest niewyraźna warstwa z rozrzuceniem musi być pod spodem. 6.1 Aby uzyskać jeszcze lepszy efekt kropeczek duplikujemy jeszcze raz warstwę Renderu [Tego całego nie rozszarpanego] wchodzimy w Filtry->Szum->Rozszarp i ustawiamy na 10. 7. No to teraz czas na napis. Klikamy literkę A w przyborniku która odpowiada za robienie napisów na swojej pracy ;]. Kolorek którego użyłem to 1c8521. Piszemy swój nick obojętnie gdzie i ustawiamy ten kolorek co napisałem. Duplikujemy warstwę napisu i warstwę która jest pod spodem klikamy zaznaczamy napis jak do kopiowania , poprostu przeciągamy , kilkamy na kolorek i ustawiamy kolorek ffffff. Wchodzimy w Filtry->Rozmycie->Rozmycie Ruchu. Ustawiamy na Długość 11 , Kąt 9. Aby napis miał lepszy efekt przeciągamy w warstwach nad warstwę renderu [postaci] i pod warstwy Texturek. NO I KONIEC Jeżeli poradnik ci się przydał zostaw Fapke pod tematem ;] Linki potrzebne do poradnika : Forum gimpa na którym znajdziemy parę przydatnych rzeczy http://www.gimpuj.info/index.php?PHPSESSID=bfad97f62c6a421d44a52db7ee82df79& Link do wszystkich renderów ,texturek ,C4D i innych pierdół użytych w poradniku [Jeżeli chcecie taką samą wielkość C4D i Renderu , Pierwszej texturki wyskalujecie je do rozmiarów : C4D 1138 - 719, Render 422 - 349, Pierwszej Texturki 625 - 250. Aby nie było znaczka na Renderze wystarczy wytrzeć go gumką] http://speedy.sh/TE7HR/SygnaPliki.rar Muza podczas pisania poradnika Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Guest Napisano 15 Marca 2014 #131888 Udostępnij Napisano 15 Marca 2014 No, no. Praca bardzo ładna, staranna. Dziękuje za poradnik skorzystam ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Teez. Napisano 15 Marca 2014 #131890 Udostępnij Napisano 15 Marca 2014 Dobry poradnik , leci plusik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionteczekessa Napisano 15 Marca 2014 #131894 Udostępnij Napisano 15 Marca 2014 Outcome słaby. Może spróbuj bardziej pobawić się kolorami? Według mnie Twoje sygnatury są zbyt blade i za dużo efektów dodajesz. Spójrz np. na sygnaturę Dosi, która dla Niej zrobiłem, możesz spróbować zrobić coś podobnego . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Guest Napisano 15 Marca 2014 #131896 Udostępnij Napisano 15 Marca 2014 FreeZeOUt Nie dobijaj mnie, siedziałem nad tym 1h wrzucania robienie pisania aby na pomysł wpaść a ty mi jeszcze 'Słaby" . Dzięki za słowa otuchy ;]. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionteczekessa Napisano 15 Marca 2014 #131903 Udostępnij Napisano 15 Marca 2014 Jak wszyscy Ci będą mówić, że robisz piękne sygnatury, choć dopiero zacząłeś, to nigdy nie zostaniesz dobrym grafikiem. Grafik potrzebuje krytyki. Ja też nie jestem jakimś profesjonalistą, ale staram się robić prace tak, jak mi doradzają bardziej doświadczeni graficy. Wystarczy wstawić swoje prace na forum graficzne, a zaraz otrzymasz dużo porad co mógłbyś zmienić, poprawić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Guest Napisano 15 Marca 2014 #131908 Udostępnij Napisano 15 Marca 2014 Niestety,ale musze się zgodzić z freezem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Guest Napisano 15 Marca 2014 #131924 Udostępnij Napisano 15 Marca 2014 No ja też sie zgadzam . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Guest Napisano 15 Marca 2014 #131939 Udostępnij Napisano 15 Marca 2014 Też się z tym zgadzam Jak zrobisz gówno a ktoś ci napisze że ładne to już takie będziesz robił PS: Mogę tą sygnaturę ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Guest Napisano 15 Marca 2014 #131971 Udostępnij Napisano 15 Marca 2014 Dorobie napis i ci tu wrzuce @ EDIT Proszę [img=http://i61.tinypic.com/az8ea1.png] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Strajk Napisano 16 Marca 2014 #132014 Udostępnij Napisano 16 Marca 2014 Bardzo fajny poradnik pobawię się tym trochę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Guest Napisano 16 Marca 2014 #132242 Udostępnij Napisano 16 Marca 2014 Dorobie napis i ci tu wrzuce @ EDIT Proszę [img=http://i61.tinypic.com/az8ea1.png] Dzieki + Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Guest Napisano 16 Marca 2014 #132300 Udostępnij Napisano 16 Marca 2014 Bardzo fajny poradnik może ja zacznę się bawić w grafik? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Guest Napisano 16 Marca 2014 #132306 Udostępnij Napisano 16 Marca 2014 Jak coś to mógłbym z gimpem pomóc bo dla mnie to nie problem , pisz steam , pw . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Guest Napisano 4 Kwietnia 2014 #139291 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2014 Przydatne. Zamykam, aby uniknąć spamu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Guest Napisano 4 Kwietnia 2014 #139292 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2014 ***Wiadomość wygenerowana automatycznie*** Wątek został zamknięty przez moderatora forum. Jeśli się z tym nie zgadzasz raportuj ten post u moderatorów lub administratorów. Pozdrawiamy Zespół Multi-Head.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desire Napisano 2 Kwietnia 2015 Grafik #298405 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2015 [Wiadomość wygenerowana automatycznie] Temat został przeniesiony z "Poradniki / Tutoriale" do "Kosz". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi