Skocz do zawartości

Błąd przy wejściu na serwer

think!

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

jestem stałym graczem COD200, wcześniej FFA. Dziś postanowiłem sprawdzić jak się gra na COD 800. Próbowałem podłączyć się do serwera, oczywiście dość długo ściągało wszystkie pliki, po czym wyskoczył błąd. Niby, że nie mam jakiegoś modelu, na serwerze również nie jest dostępny do ściągnięcia.

Chodzi o model:$rites/zerogxplode.spr

Screen z konsoli:

http://speedy.sh/wDfdm/error.jpg

Dodam, że nie mam zainstalowanych żadnych wyjątkowych modeli, zwykły CS ze steamem, tyle co gram na waszym cod200 to tam są jakieś modele inne, i to wszystko.

Tak zrobiłem z plikiem sprites/deathstreak.spr, o którym jest wspomianie w konsoli, że ma zły numer.

Niestety błędem poważniejszym jest brak $rites/zerogxplode.spr - ja nie mam go na komputerze, a na serwerze jest wymagany, mimo wszystko nie jest przez serwer wysyłany do ściągnięcia. Mam wrażenie, że ten plik gdzieś się na serwerze zagubił, może podczas crasha i teraz, gdy ktoś pierwszy raz wchodzi na serwer to wśród wszystkich ściąganych plików tego jednego nie ma. Osoby, które już wcześniej u was grały na cod 800 mogą normalnie wejść na serwer, bo ten plik miały już na kompie.

Nowi gracze, którzy pliku nie mają, nie mogą zupełnie wejść na serwer. Podejrzewam, że nie tylko mnie ten problem dotyczy i być może tracicie przez to graczy, po prostu ktoś kto nigdy u was nie grał i nawet nie wie, czy serwer jest fajny czy nie, nie będzie szukał w sieci forum, rejestrował się i pisał o problemie z połączeniem. Ja z racji, że na forum jestem codziennie, napisałem. Być może odkryłem istotny błąd, proszę osoby o zajmujące się serwerem o sprawdzenie, tu już nawet nie chodzi o mnie. Tak jak pisałem, mam zwykły CS, żadnych wgrywanych modeli ani innych modyfikacji, nic nie usuwałem z folderów CSa, jedynie gram na COD200 i stamtąd jakieś modele są instalowane dodatkowe.

Gość Guest

Hmm, właśnie sprawdziłem Twoją hipotezę. Otóż nie mam na dysku tego pliku zerogxplode.spr a na serwer wszedłem bez żadnych komplikacji. Grasz na steam czy ns? Może masz wrzucone jakieś upiększacze do cs`a i stąd Twój problem.

Gram na steam. Nigdy nic nie instalowałem dodatkowego do CS. Żadnych configów, modeli, konfiguracji i zmian.

Jeśli nie uda się rozwiązać problemu to trudno, będę nadal grał na cod200. Proszę jedynie o niezamykanie tematu przez jakiś czas, może ktoś jeszcze ma taki problem albo zna rozwiązanie, co mam zrobić by móc wejść na serwer. Pzdr

Na serwerze sa po prostu nowsza paczka modeli niz Ty masz aktualnie to moze byc blad. 

Moze serwer nie ma wszystkich plikow do sciagniecia wrzuconych . 

Ewentualnie sprobuj podmienic plik http://en.serverklan.net/index.php?file=FichierDownload&typeFichier=Sprites&AfficheFichier=true&IDfichier=48331

Dziękuję za wszelką pomoc.

Problem udało się rozwiązać, było prościej niż sądziłem ;) gdyby ktoś miał podobny informuję co trzeba zrobić:

wchodzimy w folder: STEAM\SteamApps\common\Half-Life\cstrike_downloads\models i usuwamy absolutnie wszystkie modele. Odpalamy CS i łączymy się z serwerem, modele zostaną ściągnięte i wszystko powinno działać ;)  U mnie przynajmniej zadziałało.

Temat można zamknąć.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...