Skocz do zawartości

Lagi w smoku.

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Dobry. Otóż ostatnio była aktualizacja steama, która nie pozwala na grę na starej wersji csa :( Niestety, musiałem usunąć wszystko i zainstalować ponownie, więc aktualnie mam tą nową wersję csa, po aktualizacji. Wszystko pięknie, tylko problem polega na tym, że gdy wejdę w smoka przymula Mi poruszanie się myszką, tak jakby (to się chyba tak nazywa) slowmotion, czy coś takiego. Jest nagły spadek w fpsach i nie wiem o co chodzi. Teraz napiszę, co już wykonałem (czytałem na necie):

- synchronizacja pionowa off

- wszystkie zbędne programy powyłączane

- karta graficzna NA BANK musi być sprawna i powinno wydalać, to jest przecież Counter Strike xDD

- brak syfu na komputerze

- brak skoków temperatury procesora/karty

- reinstalacja nie pomogła

Nie wiem, o co chodzi - nie doczytałem się w końcu na internecie innych sposobów, wątki urywają się w połowie rozmowy i tyle. Z góry dziękuje za pomoc.

Zazwyczaj przyczyną jest właśnie karta graficzna :(

Może być tak, że jest ona już na wykończeniu :(

Spróbuj ściągnąć najnowsze sterowniki do karty graficznej ze strony producenta. 

Ściągnij sobie też program GameBooster może pomóc 

Options>Video>Enable HD models (odznacz)

Options>Multiplayer>Advanced>W ustawieniach Smoke, zmień na Low, speed (czy jakoś tak ;d).

Wpisz także komendy do konsoli:

cl_cmdrate 101

cl_updaterate 101

rate 25000

ex_interp 0.01

fps_max 101

developer 0

fastsprites 1

Jeśli nie pomoże, zmień w ustawieniach karty graficznej filtrowanie anizotropowe na x2.

• 2 weeks later...

Ja miałem to samo, musiałem zaktualizować sterowniki do karty graficznej. Mój problem polegał również na tym, że gdy próbowałem do kogoś się odezwać to ścinało mnie tak jakbym laga złapał. Bardzo pomogła mi aktualizacja karty graficznej. Nie wiew, czy topie pomoże. :)

Sterowniki do karty graficznej mam najnowsze. Wszystkie komendy, które zostały podane powyżej zostały wypróbowane i nic nie zdziałały.

Mogę podesłać swoje cfg ktore podciaga fpsy w SG, nty sam go dostales i mialem nieco lepiej jak na twoj pc.

Podaałbys jeszcze jakiego masz kompa, byłoby łatwiej

Intel Pentium Dual CPU 1.80GHz 1.80GHz (dwurdzeniowy), 3GB RAM, nVidia GeForce 9400 GT 512mb pamięci, windows xp. Maszyna z NASA to nie jest, wiem o tym, lecz wcześniej problem nie występował, nie może to być wina słabego komputera.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...