Skocz do zawartości

[ZAMKNIĘTY Pomoc.

HardeQ

Rekomendowane odpowiedzi

Siema, prosiłbym wszystkich co mają głowę na karku o jakąś "pomoc".

Więc tak, mój problem z KOMPUTEREM zaczął się dzisiaj. Przypuszczam, że to przez działalność ASÓW jakimi są mój ojciec i szwagier. Problem leży w tym, że zużycie procesora sięga [70-100] nawet jak nic nie mam włączone prócz antywirusa.

Asy wyżej wymienione ściągały jakiś konwerter. Możliwe też, że jest coś nie tak z napędem na który narzekali.

Ma ktoś pomysł co może być tego przyczyną? Po szybkim czyszczeniu CCleanerem obciążenie procesora spadło na chwile do 60 po czym wróciło do siebie.

Proszę o pomoc każdego znającego się :D

Można liczyć na "like" :D

Za pomoc jestem dozgonnym dłużnikiem.

Pozdrawiam.

Napisałem przecież, że proces SYSTEM i services.exe zabierają CPU zostawiając procesowi bezczynnościowemu tylko parę %.

Zaraz zrobię scan, sterowniki są ponieważ problem zaczął się wczoraj po przesiadce dwóch asów. Co pobrali już odinstalowałem i wyczyściłem rejestr [tak myślę xD].

Jeżeli ktoś ma jakieś sugestie to jestem na nie otwarty :D

Malwarebytes po 1 minucie już wykrył 3 zagrożenia skanując windowsa.

To nie mój komputer, więc nie miał kto o niego dbać :x

Skanuje dalej.

Podczas skanowania proces bezczynnościowy obejmuje 0-20 CPU, SYSTEM 50-60, MBAM [od malwares] 30, services.exe 0-15.

Wykryto parę zagrożeń podczas skana zawartości ATI. Czyżby sterowniki K.Graficznej?

Proces SYSTEM aktualnie skacze od 0-80

Fate, combofixa sobie odpuszczę z góry mówię. Kiedyś napsuł mi trochę w logach, gdzie narobił więcej problemów niż pomógł.

Może to była moja wina ale dmucham na zimne.

Aktualnie w toku jest pełny skan Malwarebytes, gdzie po 1,5h wykrył 11 zagrożeń. Zobaczymy co będzie po zakończeniu skanu.

Podczas skanu Malwarebytes AVAST mnie zaskoczył:

http://speedy.sh/bNjsM/co.bmp

Jeżeli skanowałeś malwarebytes, to radzę ci przeskanować jeszcze raz programem Emsisoft Anti-Malware, a tego pana, który proponował mb wysłać na dodatkowy kurs. To jest najgłupszy program, jaki powstał, po skanowaniu będziesz miał 2 razy więcej syfu.

Przeskanuj komputer jakimś MSE, albo pobierz wersję próbną Nortona. 

Z tego co pamiętam, to combofix umożliwia najpierw podgląd przeskanowanych plików bez potrzeby ich usuwania. Zrób ich kopie na jakimś przenośnym nośniku, usuń i zobacz czy zadziała. Jak coś się popsuje, to zawsze możesz wejść do systemu awaryjnie i wkleić pliki.

tekk na chwilę odstawie twoją propozycję.

Jak mówiłem proces SYSTEM i services.exe zabierają najwięcej CPU.

Czy te wpisy w rejestrze które MBAM wykrył mogą mieć na to wpływ?

http://speedy.sh/Az9Sh/semem.bmp

Przy okazji co z tego mogę spokojnie usunąć?

Może robić skanowanie dysku C przez avasta.

Czekam na instrukcje.

Mam na myśli oczywiście "HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\WsysSvc (PUP.Optional.Wsys.A) -> Nie wykonano akcji."

Ps. Sprawdzając co jest na tym komputerze za pomocą Dodaj/Usuń jest WinZipper. Przypuszczam, że to jakiś zamiennik do WinRara.

Ponoć jest on szkodliwy. Jeżeli usunę go drogą Dodaj/Usuń programy to nic się nie stanie?

Większość wirusów znajduje się w plikach tymczasowych. Możesz je spokojnie usunąć (Temp, Temporatory Files). Możesz także usunąć eSafe - program który "zabezpiecza dane" -.-. Pobierz także program OTL oraz AdwCleaner i zamieść log (z OTL) i raport ze skanowania AdwCleanerem. 

Ktoś ma jeszcze jakieś pomysły?

Wraz z pozbyciem się problemu nastał kolejny.

Po kliknięciu PPM następuje instalacja ATI [stery do karty graficznej] jednak jest ona wadliwa i denerwująca.

Wie ktoś jak pozbyć się problemu? Aż strach używać Prawego przycisku.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...