Varg Napisano 10 Października 2013 #79344 Udostępnij Napisano 10 Października 2013 Witam, chciałbym wam przedstawić enneagram. Zapraszam was do rozwiązywania testu i wklejania swoich wyników w posty! http://www.enneagram.pl/ Wszystkie informacje wraz z testem znajdziecie na stronce. Pokażcie jakimi jesteście osobistościami! Mnie wyszło 4w5 a wam? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Guest Napisano 10 Października 2013 #79345 Udostępnij Napisano 10 Października 2013 8w9 szef rozjemca Ósemka ze skrzydłem dziewięć: 8w9 - "Niedźwiedź" Zdrowa ósemka ze skrzydłem dziewięć posiada aurę stoickiego spokoju. Traktuje daną jej władzę jako jej należną - królowa lub król wszystkiego co żyje. Może być łagodna, szczerego serca, ustępliwa. Często nurtująca, chroniąca innych, spokojna, pomocna przyjaciołom. Nieformalna i skromna, cierpliwa, lakoniczna i generalnie nieco introwertyczna. Czasem okazuje ironiczne poczucie humoru. Może posiadać aurę bezwarunkowego gniewu, coś w rodzaju śpiącego wulkanu. Wolno "wycieka lawa" ale gdy już wybucha to gwałtownie i niespodziewanie. W stresie, skrzydło 9, daje ósemce rodzaj gruboskórnego odrętwienia. Może być wtedy nie świadoma swojego gniewu, dopóki kogoś nie skrzywdzi. Ciągle dominująca, zimna, może być obojętna na potrzebę ostudzenia swoich emocji. Jeśli ósemka jest bardzo niezdrowa, może być wredna, bez wyrzutów sumienia, agresywna w doprowadzaniu spraw do głupich zakończeń. Chaotyczne myślenie, moralne lenistwo, paranoja. Może być mściwa, sponiewierać tych, których kocha, nigdy nie wie kiedy zrezygnować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionteczekessa Napisano 10 Października 2013 #79346 Udostępnij Napisano 10 Października 2013 4w3 , Arystokrata Czwórka ze skrzydłem trzy: 4w3 - "Arystokrata" Czwórka ze skrzydłem 3 może czasami wyglądać jak siódemka. Może być towarzyska i posiadać duże poczucie humoru. Chce być kreatywna i potrzebna światu. Posiada intuicję, jest ambitna, może mieć dużą wyobraźnię i być bardzo utalentowana. Niektóre ubierają się bardzo wyzywająco i kolorowo, aby wyróżnić się z tłumu. Gdy 4w3 jest w stresie, często się zachowuje inaczej publicznie, a inaczej prywatnie. Może np. nie ujawniać publicznie, wśród znajomych, żadnych swoich uczuć, a następnie iść do domu i samemu bardzo przeżywać np. fakt życia w samotności. Może też np. być bardzo rozrywkowa i sumienna w pracy i jednocześnie być nieszczęśliwa prywatnie z powodów problemów miłosnych. Przywiązuje uwagę do tego jak wygląda, czuje się źle z powodu niedostatków urody. Stara się podkreślić poczucie wyjątkowości przez kontrowersyjny sposób ubierania się. Często okazuje zły gust. Chętnie przedstawia siebie innym jako osoba romantyczna. Jest zmienna w uczuciach. Gdy uzna, że jej partner jest zbyt nudny, często fantazjuje na temat czarujących i przebojowych nieznajomych. Cele stara się osiągać poprzez zazdrość, zemstę lub potrzebę dowiedzenia innym, że są w błędzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Procentowy Napisano 10 Października 2013 #79347 Udostępnij Napisano 10 Października 2013 hmm 9w8 9 - Rozjemca Dziewiątka - Dziewiątka lubi pomagać innym, jest z natury dobra oraz wrażliwa. Poszukuje jedności z innymi ludźmi i ze światem wokół. 8 - Szef Ósemka - Ósemki są bezpośrednie, ufne we własne możliwości, odważne, opiekuńcze. Przypadek? Nie sądzę ! Czytajta Dziewiątka ze skrzydłem osiem: 9w8 - "Komfortowy" Świadoma dziewiątka ze skrzydłem osiem jest skromna, spokojna, stabilna. Posiada energię ósemki gdy się skupia na celach, które realizuje. Często posiada dużą siłę woli, kończy sprawy, które rozpoczeła. Może posiadać wielki magnetyzm o czym nie zawsze jest świadoma. Bierze na serio to co wykonuje, ale nie jest zachwycona samą sobą. Dziewiątka z tym skrzydłem jest relatywnie odważna i posiada wysoką intuicję. Generalnie nie jest intelekualistką chyba, że jest to wyuczone. Gdy jest w stresie, okazuje zaprzeczenie tych dwóch typów. Może być pasywnie uprzejma jak dziewiątka i nagle przejść na bardzo ostrą ósemkę. W jednej chwili jest przykra i krytyczna, a po chwili czuła i pomagająca. Często nie słyszy swojego głosu gdy jest rozłoszczona. Może bardzo powoli się zbierać na złość, a po chwili eksplodować. Może mylić bycie asertywnym z byciem nieuprzejmym. Może być nie co nie czuła, obydwa typy to zachowanie wspierają. Nietaktowna, dyskryminująca i niedyskretna. Może być niechcący nielojalna, rozpowiadając sekrety innych osób. Seksualne chaotyczne, często kierują się pożądaniem. Jak postępować ze mną jeśli chcesz abym coś zrobiła, musisz o to zapytać w odpowiedni sposób. Nie lubię zbytnich oczekiwań lub nacisków lubię słuchać i pomagać, ale nie staraj się tego zbytnio wykorzystywać gdy mówię, poczekaj aż skończę, nawet jeżeli czasami się zatrzymuję by pomyśleć daj mi czas do namysłu zanim podejmę decyzję. Delikatne ponaglanie jest w porządku o ile mnie nie pouczasz mów mi gdy Ci się podobam. Jestem otwarta na wszelkie pochlebstwa przytul mnie. Pokaż mi fizyczne zaangażowanie. To mnie ośmiela i łatwiej okazuję uczucia wobec Ciebie lubię dobrą rozmowę ale nie konfrontację śmiej się ze mną i dziel ze mną radość z życia Serioo, fajne to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Guest Napisano 10 Października 2013 #79349 Udostępnij Napisano 10 Października 2013 7w6 ale i tak nie wiem o co chodzi ^^ Siódemka ze skrzydłem sześć: 7w6 - "Komik" Zdrowa siódemka ze skrzydłem sześć jest odpowiedzialna, ufna, sympatyczna, zabawna. Jest generalnie bardziej ukierunkowana na bliskie związki, a także chce być akceptowana przez innych. Może być ustabilizowana, bardziej chętna do utrzymywania związku. Skrzydło sześć wnosi lepsze wyczucie długoplanowych działań. Zazwyczaj bardzo zabawna i lubiąca się dobrze pośmiać - zadziwiająco duża liczba komików posiada typ 7w6. Bardziej otwarcie wrażliwa, miła i czuła. Niektóre siódemki z tym skrzydłem, mają problem z okazywaniem złości nawet, gdy jest ona usprawiedliwiona. Może unikać lub chytrze obchodzić wszelkie autorytety, ale wciąż jest ich świadoma, tak jak ma to miejsce u szóstki. Gdy 7w6 jest w stresie, może objawiać zachowanie bardziej zbliżone do szóstki. Okazuje wrażliwość na różne rzeczy i poczucie własnej niepewności. Jej uczucia mogą być czasami łątwo zranione. Wrażliwa, zwłaszcza na konfrontacje z innymi. Rozwija w sobie uzależnienie i przywiązanie do innych. Boi się osamotnienia, jest podejrzliwa i płochliwa. Może bardzo łatwo odczuwać winę z jakiegoś powodu. Może zachowywać się nieodpowiedzialnie. Zachowuje się płytko emocjonalnie, łatwo się zakochuje i odkochuje. Czasami bez oporów porzuca i zdradza innych, jak najdalej od nich uciekając. Może być lekkomyślna, niestała, niszcząca samą siebie. Gdy siódemka ma antyfobiczne skrzydło 6, jej idealizm może motywować szczerą potrzebę reform własnej osoby. Może pracować ciężko dla jakiejś sprawy. Jest przeciwna autorytetom, pasywna lub agresywna w zależności od sytuacji. Czasami nie lubi gdy jej się mówi co ma robić. Łatwo ściąga na siebie kłopoty i często narzeka na swój status i sytuację. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Procentowy Napisano 10 Października 2013 #79351 Udostępnij Napisano 10 Października 2013 Gruby, wybierz sobie odpowiednie liczby Takie jakie CI wyszły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kenpachi Zaraki Napisano 10 Października 2013 #79352 Udostępnij Napisano 10 Października 2013 4w3 Arystokrata ;3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Guest Napisano 11 Października 2013 #79404 Udostępnij Napisano 11 Października 2013 Dziewiątka ze skrzydłem jeden: 9w1 - "Marzyciel" Dziewiątka lubi pomagać innym, jest z natury dobra oraz wrażliwa. Poszukuje jedności z innymi ludźmi i ze światem wokół. z tego co przeczytałem i wypowiedzi innych to taki jestem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 11 Października 2013 Autor #79408 Udostępnij Napisano 11 Października 2013 Trochę pouzupełniałem tym którzy nie skumali:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
#RELOP Napisano 12 Października 2013 #79643 Udostępnij Napisano 12 Października 2013 7w8 Siódemka ze skrzydłem osiem: 7w8 - "Realista" Gdy jest zdrowa, siódemka ze skrzydłem 8 jest często chojna, towarzyska i wylewna. Ma skłonność do bycia wyjątkowo lojalną wobec przyjaciół, zwłaszcza do tych z podtypem socjalnym. Zagorzale broni tych, na których jej zależy. Może wydawać się głośna i niesforna, choć niektóre 7w8 są bardziej grzeczne i dowcipne. Lubi różne uroczystości, opowieści, kawały, jedzenie, podróże. Generalnie ma silne poczucie własnej wartości i zawsze stara się osiągnąć to czego chce. Ma talent do robienia czegoś z niczegoś. Zazwyczaj dzieli się z innymi tym co ma, chce by wszyscy doceniali jej poczucie obowiązku i szeroki zakres zainteresowań. Gdy 7w8 jest w stresie, może stać się wymagająca, okazywać samolubną niecierpliwość i narcyzm. Gdy chce coś, to chce tego natychmiast. Agresywna, chce szybko zrobyć pieniądze, materialną pozycję i status. Może domagać się od innych, aby inni mówili jej to sama chce usłyszeć. Często jest perfekcjonistą. Moralizuje innych choć sama jest nieodpowiedzialna. Posiada amnezję na obietnice dawane z potrzeby chwili. Ma szczególną trudność z wiernością małżeńska. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cthulhu2 Napisano 22 Lipca 2014 #182073 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2014 5w4 Różnica między skrzydłami 4 i 6 w piątkach, jest taka sama jak między sztuką i nauką. Skrzydło cztery, daje piątce zmysł abstrakcyjny oraz intuicyjny odcień myślom, tak jakby piątka myślała za pomocą geometrycznych kształtów zamiast myśleć słowami lub realnymi obrazami. Piątka ze skrzydłem 4 może być artystycznie utalentowana i doświadczać emocjonalnych nastrojów jak czwórka. Połączenie intelektualnej i emocjonalnej wyobraźni. Ceni sobie świat filozofii i pięknego konstruowania myśli. Najlepszym dla niej światem jest połączenie umysłowych horyzontów i estetyki. Połączenie ciekawości i wrażliwości na odbiór z potrzebą tworzenia własnej unikalnej wizji. Gdy 5w4 jest w stresie, wydaje się być jakby nieobecna, gdy jest o coś spytana, odpowiada szeptem. Jej zachowanie oscyluje pomiędzy chęcią odosobnienia, a przypływami przyjacielskiej troski. Może stać się nieuchwytna, niedostępna i abstrakcyjna. Zachowuje się jakby znajdowała się wewnątrz swojej kuli izolującej ją od świata. Czasem odnosi się wrażenie nieznacznego wywyższania się ponad innych. Wizerunek "nieobecnego profesora" dobrze opisuje piątki z tym skrzydłem. 5w4 jest niezwykle wrażliwa na otoczenie i uczucie zbytniej nadopiekuńczości innych. Bardzo przewraźliwiona na krytykę. Może bardzo wolno powracać do siebie po traumatycznych przeżyciach. Typowymi pułapkami dla 5w4 są izolowanie się i popadanie w melancholię oraz depersje o podłożu egzystencjalnym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi