Skocz do zawartości

Ranga

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Wychodzę naprzeciw z pomysłem wgrania na serwer pluginu, który generuje na serwerze rangę w prawym górnym lub dolnym rogu dla każdego gracza, zgodnie z przedziałem zabójstw. Przykładowo, od 0 do 20 fragów ranga "leszczyk", w następnym przedziale "owieczka" itd. Oczywiście nazwy rang oraz "widełki" fragów można ustalić samodzielnie, nie stanowi to problemu.

Po co taki plugin?

Jest to naprawdę drobiazg, niby nie robi różnicy.. No właśnie, niby. Taki plugin praktycznie nie obciąża serwera, ale jednak generuje u gracza, nazwijmy to, chęć walki. Sam, 4 czy 5 lat temu, grałem z kolegami na serwerze z tym patentem i zabijaliśmy dla rangi, ot tak po prostu, ścigaliśmy się. Jeśli zbierzemy jeszcze kilka takich drobnych, drobiazgowych wręcz rzeczy, może dać to nam całkiem fajny efekt.

Co da taki plugin na serwerze?

Weźmy pod uwagę, że grają tu także młodsi gracze, którzy na takie szczegóły właśnie zwracają uwagę. Pozwoli nam to zatrzymać ich na serwerze na kolejne minuty, godziny, bo chcą "dobić do następnej rangi". W ten sposób może (oczywiście nie musi, nie każdy pomysł wypala) zwiększyć się liczba graczy na serwerze. Może to także pomóc w utrzymaniu wysokiej liczby graczy, wiemy, że są momenty, gdy na serwerze jest po 8-9 osób. Poniżej zamieszczam link do pobrania pluginu z ustalonymi już rangami, moim zdaniem są w porządku i nawet nie wymagają zmian :)

KLIK!

Czekam na komentarze, pozdrawiam.

Pomysł bardzo fajny tak jak powiedziałeś chęć walki...

Identycznie jest z resetem rankingu od razu każdy siedzi po 4-5h żeby tylko być w topce z tym możę być podobnie lecz na krótką metę.

Szczerze to żadna motywacja. Fragi to fragi, a gra to gra.

Potrzebujesz motywacji żeby grać? Jak nikt nie zmotywuje cię to nie odpalisz cs'a?

Jakby nie patrzeć w cs'a wchodzisz z własnej woli, a 3 napisiki w prawym dolnym rogu nie dadzą ci magicznego skilla :)

Pozdrawiam.

Taka pierdółka generuje znikome obciążenie, nie nazwałbym tego zaśmiecaniem. A tak jak mówię, Wy myślicie inaczej, podchodzicie do tego w inny sposób, ja w sumie też. Ale tak jak mówię, parę lat wstecz to wręcz siedziało się na serwerze kolejne minuty, żeby tylko dobić rangę. I nie tylko ja, moi koledzy też. No ale, nic nie poradzę na sceptyczne nastawienie h@.

Pozdrawiam.

Na serwerach są psychostaty, to mała motywacja? Zobacz jakie tam są statystyki. Sądzisz, że ranga lama czy żółtodziób lepiej spełni zadanie motywowania do gry?

Po co to komu... Na nie.

Masz psychostaty, tam nie prędko będziesz w top15, a takie rzeczy można na 4FUN'ach dawać.

Jak by takie coś miało wchodzić w życie, to za chwilę serwer będzie mulić.

Każdy plugin w jakimś stopniu obciąża serwer.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...