Gość Guest Napisano 17 Sierpnia 2013 #64463 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2013 Wychodzę naprzeciw z pomysłem wgrania na serwer pluginu, który generuje na serwerze rangę w prawym górnym lub dolnym rogu dla każdego gracza, zgodnie z przedziałem zabójstw. Przykładowo, od 0 do 20 fragów ranga "leszczyk", w następnym przedziale "owieczka" itd. Oczywiście nazwy rang oraz "widełki" fragów można ustalić samodzielnie, nie stanowi to problemu. Po co taki plugin? Jest to naprawdę drobiazg, niby nie robi różnicy.. No właśnie, niby. Taki plugin praktycznie nie obciąża serwera, ale jednak generuje u gracza, nazwijmy to, chęć walki. Sam, 4 czy 5 lat temu, grałem z kolegami na serwerze z tym patentem i zabijaliśmy dla rangi, ot tak po prostu, ścigaliśmy się. Jeśli zbierzemy jeszcze kilka takich drobnych, drobiazgowych wręcz rzeczy, może dać to nam całkiem fajny efekt. Co da taki plugin na serwerze? Weźmy pod uwagę, że grają tu także młodsi gracze, którzy na takie szczegóły właśnie zwracają uwagę. Pozwoli nam to zatrzymać ich na serwerze na kolejne minuty, godziny, bo chcą "dobić do następnej rangi". W ten sposób może (oczywiście nie musi, nie każdy pomysł wypala) zwiększyć się liczba graczy na serwerze. Może to także pomóc w utrzymaniu wysokiej liczby graczy, wiemy, że są momenty, gdy na serwerze jest po 8-9 osób. Poniżej zamieszczam link do pobrania pluginu z ustalonymi już rangami, moim zdaniem są w porządku i nawet nie wymagają zmian KLIK! Czekam na komentarze, pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Guest Napisano 17 Sierpnia 2013 #64482 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2013 Pomysł bardzo fajny tak jak powiedziałeś chęć walki... Identycznie jest z resetem rankingu od razu każdy siedzi po 4-5h żeby tylko być w topce z tym możę być podobnie lecz na krótką metę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Guest Napisano 17 Sierpnia 2013 #64485 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2013 Też jestem za + dodanie to na każdy serwer prócz dd2+Bf2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Guest Napisano 17 Sierpnia 2013 #64497 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2013 Mi także podoba się ten pomysł, lubię, jak to jest na serwerze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LOVASSS Napisano 17 Sierpnia 2013 #64658 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2013 Dobry pomysł jestem za . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Guest Napisano 17 Sierpnia 2013 #64659 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2013 Fajne na tak ;d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Guest Napisano 18 Sierpnia 2013 #64801 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2013 To jest FFA nie 4fun. Zbędne zaśmiecanie serwera. Może jeszcze smugi za granatami i kolorowe flashe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HardeQ Napisano 18 Sierpnia 2013 #64810 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2013 Szczerze to żadna motywacja. Fragi to fragi, a gra to gra. Potrzebujesz motywacji żeby grać? Jak nikt nie zmotywuje cię to nie odpalisz cs'a? Jakby nie patrzeć w cs'a wchodzisz z własnej woli, a 3 napisiki w prawym dolnym rogu nie dadzą ci magicznego skilla Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Guest Napisano 18 Sierpnia 2013 #64822 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2013 Taka pierdółka generuje znikome obciążenie, nie nazwałbym tego zaśmiecaniem. A tak jak mówię, Wy myślicie inaczej, podchodzicie do tego w inny sposób, ja w sumie też. Ale tak jak mówię, parę lat wstecz to wręcz siedziało się na serwerze kolejne minuty, żeby tylko dobić rangę. I nie tylko ja, moi koledzy też. No ale, nic nie poradzę na sceptyczne nastawienie h@. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Guest Napisano 18 Sierpnia 2013 #64828 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2013 Na serwerach są psychostaty, to mała motywacja? Zobacz jakie tam są statystyki. Sądzisz, że ranga lama czy żółtodziób lepiej spełni zadanie motywowania do gry? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Guest Napisano 21 Sierpnia 2013 #66059 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 Według mnie niepotrzebne to jest. Jest rank i powinno wystarczyc. Tylko bedzie wkurzac na monitorze kolejny napis. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BadBoy Napisano 22 Sierpnia 2013 #66599 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2013 Według mnie nie jest to potrzebne na naszym serwerze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Guest Napisano 24 Sierpnia 2013 #67001 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2013 Po co to komu... Na nie. Masz psychostaty, tam nie prędko będziesz w top15, a takie rzeczy można na 4FUN'ach dawać. Jak by takie coś miało wchodzić w życie, to za chwilę serwer będzie mulić. Każdy plugin w jakimś stopniu obciąża serwer. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Guest Napisano 24 Sierpnia 2013 #67012 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2013 To tyle w temacie. //zamykam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi