Skocz do zawartości

Dla początkujących grafików .

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Guest

W tym poradniku pokaże wam jak zrobić prostą sygnaturkę/avatarka na forum :) . Na początek pobieramy Gimpa http://www.dobreprogramy.pl/GIMP,Program,Windows,13219.html . Gdy już pobierzemy otwieramy go . Klikamy ( górny lewy róg ) Plik -> Nowy Wyskoczy nam takie coś :http://imageshack.us/content_round.php?page=done&id=4tHcmpuqlaOulaSV0tSdmuPU3A i klikamy OK . Po bokach powinniśmy mieć 2 okna , jeżeli nie ma to wchodzi w Okna -> Ostatnio zamknięte Doki i otwieramy oby 2 . Gdy już to zrobimy klikamy w gradient w lewym oknie . Jest to 2 kolorowy ( biało - czarny ) kwadrat . Teraz pozostawiam wam wolną rękę . Następnie dodajemy napis . Gdy chcemy żeby napis był "ulepszony" Wybieramy na górze zakładkę Filtr->Zniekształcenie -> I tu każdy robi co chcę ja osobiście polecam wiatr . Można dodać także różne dekoracje i animacje . Wchodzimy Filtr -> Dekoracje/animacje . I tak nasza amatorska sygnaturka/vatarek jest gotowy :)

To tyle :P Poradnik jest w 100% mojego autorstwa :)

Zakaz kopiowania bez mojej zgody ! *

Gość Guest

Napisałeś o rzeczach które są podstawowe . Lepiej poszukać na yt filmików tam są bardziej fachowe porady . Poradnik dobry ale następnym razem stawiaj spacje .

Gość Guest

Poradnik się czyta masakrycznie powinieneś zachęcać do czytania obrazami z gimpa. A tak po za tym to lepszy byłby już filmik z Yt ponieważ tam wiesz jak zrobić nastepny ruch gdyż widzimy jak to się robi krok po kroku ;]

• 4 weeks later...
  • 4 weeks later...

Poradnik niezły ale według mnie na + to trochę za mało. 

Edit by NuterzY:

VI. Zabronione jest wypowiadanie się w starych tematach, tj. takich które nie były odświeżane od 2 tygodni.

Dodaje 1 punkt ostrzeżenia za nie znajmość regulaminu.

• 1 month later...
  • 5 months later...
  • 11 months later...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...