Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

[align=center]Kącik jest odcięty od reszty forum, więc zachęcam do pisania tutaj tematów związanych z redakcją, w celu sprawdzenia układu lub by sięgnąć rad i opinii.

[/align]

[align=center] [/align]

Chciałbym również ruszyć na nowo z "Tygodnikiem MH". Kącik idealnie nadaje się na to miejsce, ponieważ będziemy mogli wspólnie nad nim pracować przez cały tydzień. Przedstawię kilka pomysłów jakie mam odnośnie tygodnika i ogólnie odnośnie redakcji.

[align=center]~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~[/align]

1)

Zacznę od reputacji która będzie dodawana za tygodnik. Wiadomo kto go wstawi zgarnie reputację, dlatego mam trzy pomysły:

- Co tydzień będziemy się zmieniać z obowiązkiem wstawiania tygodnika

- Tygodnik będziemy wstawiać z konta "Multi-Head" które nie jest przypisane do nikogo i służy tylko do powiadamiania o przeniesionych tematach (i chyba umieszczania regulaminów ale nie pamiętam)

- To samo co wyżej tylko wtedy Michaś by rozdzielał reputację i przydzielą ją należycie każdemu (głupi pomysł ale nalegał bym to umieścił bo mu się nudzi).

[align=center]~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~[/align]

[align=center] [/align]

2)

Ten punkt jest powiązany z myślą o pierwszym podpunkcie, gdzie będziemy się zmieniać co tydzień. Jeśli tak by było to będziemy zapisywać temat z prefixem daty, począwszy od poniedziałku, kończywszy na niedzieli, czyli np:

[align=center][11.01-17.01]

- Tygodnik z.r.a.z

[/align]

[align=center] [/align]

Z tym formatowaniem, wiedzielibyśmy jasno czyja jest teraz kolej wstawienia tygodnika. Mielibyśmy taki mini obowiązek żeby co weekend wejść i skopiować gotowy tygodnik stąd do odpowiedniego działu. Nie ma że kac, paluszek lub główka. Problem mógłby się pojawić tutaj z racji tego, że ktoś może mieć mniej czasu i mniejszy wkład w tygodnik. Nie wiem jak to ugryźć, jeśli macie pomysły to walcie śmiało. Ze wszystkim możemy się dogadać a to miejsce idealnie się nadaje by wyłożyć kawę na ławę.

[align=center] [/align]

3)

Marta zaproponowała wprowadzenie cyklu [Najgorsze filmy Świata]

i zgodziłem się jej pomóc. Stworzymy osobny temat, gdzie będziemy sobie zapisywać filmy które będziemy chcieli opisać, żeby nie robić duplikatów. Chociaż myśląc nad tym teraz, mogłoby to wprowadzić dobry twist do recenzji.  Podwójna recenzja mogłaby być ciekawa. Z miłą chęcią widziałbym tam wasze propozycje odnośnie filmów, które są totalnie z dupy.. ale dla śmiechu lub z jakiegoś powodu warto je obejrzeć.

[align=center] [/align]

4)

Dodanie grafik który mogłyby służyć przy tworzeniu tematów by wyglądały ciekawiej.

[align=center]Zapraszam do dyskusji!

[/align]

Napisano

1. Tygodnik - nie wiem czy to wypali, zeby angazowac cala redakcje w to. Mysle, ze lepiej byloby, gdyby to bylo dla chetnych, bo nie kazdy az tak siedzi na forum, zeby moc ogarnac wszystkie ciekawe rzeczy, ktore wydarzyly sie w tym tygodniu. Proponowalabym, zeby po prostu zglosil sie ochotnik, a jesli nie, to bedziemy myslec.

2. Cykl Najgorsze Filmy Swiata - wydaje mi sie, ze to fajny pomysl. Ja na starcie mam juz dwa filmy, ktore OBOWIAZKOWO musze opisac, bo kocham je calym sercem - Troll 2 oraz Mordercze Klauny z Kosmosu :D

3. Q&A forumowiczow - co z tym robimy? Ludzie sie zglaszaja, a nie zorganizowalismy sie w tej sprawie. Zaloze do tego oddzielny temat, gdzie zaproponuje jak to mozemy poprowadzic i jak sie tym podzielic.

4. Wybacz mi bycie GRAMMAR NAZI, ale musze, bo nie wytrzymie... "Odnosnie DO czegos" a nie "odnosnie czegos". Nie czepiam sie arogancko, tylko zauwazylam, ze to jest strandardowy blad, ze ludzie tak mowia i wytykam to jak tylko moge :D

Edit: wandi mial ogarniac Q&A z "celebrytami"...

Napisano

1) Tygodnik tylko dla chętnych :) Nie chcę nikogo zmuszać :D

2) Będziemy działać :)

3) Ponoć Wandi się zadeklarował że będzie to prowdzić. Zapomniałem wam tylko dodać że Wandi nie ma tutaj dostępu więc nie zobaczy ^^

4) Wytykajcie mi wszystkie błędy, szybciej się nauczę :D Dzięki.

Napisano

1) Tygodnik okejka... tylko, ze ja mam zapieprz w pracy i duży spadek aktywności :) Do końca stycznia mam mało czasu.

Temat: http://multi-head.pl/index.php?/topic/80416-spadek-aktywności/ Chyba, że do końca stycznia plany, a ruszymy od lutego... to by było super!

2) Ja filmy oglądam ale mam bardzo wąski gust... tylko dobre dramaty psych. i thrillery, także po prostu nie nadaję się do tego - z chęcią jednak poczytam  :)

3) Jak Wandi wiej jak robic omlet, to nie Wandi robi omlet :P

Mam kilka pomysłów prócz tego ale średnio z czasem teraz, dopisze do niedzieli ;) Np. flesze sportowe, relacjonowanie esl cs, persona dnia itp... :)

Napisano

1) Tygodnik, świetna sprawa! Tylko muszą się znaleść osoby "chętne" do prowadzenia go. Wstępnie pisze sie do prowadzenia tygodnika.

2) (Najgorsze filmy Świata) Jestem jak najbardziej za!

3) Co do relacjonowania news'ów np. ze świata e-sportu, z ogromną chcęcią bym sie tym zajął.

• Odpowiedzi 10
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Najaktywniejsi w tym temacie

Popularne Dni

Najaktywniejsi w tym temacie

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...