gogol Napisano 19 Marca 2018 #504195 Udostępnij Napisano 19 Marca 2018 Mam taki problem na serwerze, że każdorazowo jak tylko znajdę się w pobliżu smoke'a, to wyświetla mi się błąd Cl_Flush Entity Packet, a gra się wyłącza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
z.r.a.z. Napisano 19 Marca 2018 #504197 Udostępnij Napisano 19 Marca 2018 Cosik z internetem może być nie tak, jak ping wtedy? Czy po prostu się pojawia i laguje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SUNN. Napisano 19 Marca 2018 #504200 Udostępnij Napisano 19 Marca 2018 @gogol spróbuj może pokombinować z jakością smoke: fastsprites 1/2/3 lub 4 Najlepiej edytuj to w pliku config.cfg i przy każdej zmianie uruchamiaj grę od nowa. Niestety mamy nikły wpływ na to, bo to się chyba pojawia w momencie kiedy Twój sprzęt nie wyrabia, tracisz pakiety i wyrzuca Cię z gry. gogol dodał reakcję 1 @ Udostępnij Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gogol Napisano 20 Marca 2018 Autor #504369 Udostępnij Napisano 20 Marca 2018 Zmieniłem wartość fastsprites na 1 i wygląda na to, że pomogło (wcześniej miałem 0). Dzięki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aureox Napisano 26 Marca 2018 #505601 Udostępnij Napisano 26 Marca 2018 Na prośbę autora. @gogol zapraszam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gogol Napisano 26 Marca 2018 Autor #505602 Udostępnij Napisano 26 Marca 2018 Jednak za szybko się cieszyłem. Przetestowałem wszystkie wartości fastsprites i za każdym razem dzieje się to samo - gra się wyłącza jak tylko znajdę się w pobliżu smoke'a. W dniu 19.03.2018 o 23:41, z.r.a.z. napisał: Cosik z internetem może być nie tak, jak ping wtedy? Czy po prostu się pojawia i laguje? Ping, albo skacze do kilkuset, albo w ogóle znika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
z.r.a.z. Napisano 26 Marca 2018 #505632 Udostępnij Napisano 26 Marca 2018 Prawdopodobnie tak jak wyżej Ci wspomniano, u tego dostawcy długo już jesteś? Miałeś już z nim takie problemy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gogol Napisano 26 Marca 2018 Autor #505638 Udostępnij Napisano 26 Marca 2018 W sumie to od zawsze. Zdarzały się problemy, ale były namierzane i usuwane na bieżąco. W tej chwili ping jest stabilny i oscyluje w granicach 29-32 ms. Wyjątek stanowi sytuacja omawiana w temacie (smoke'i). Test routera nie wykazuje żadnych błędów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SUNN. Napisano 27 Marca 2018 #505736 Udostępnij Napisano 27 Marca 2018 @gogol i tylko na tym serwerze tak masz? 19 godzin temu, gogol napisał: Ping, albo skacze do kilkuset, albo w ogóle znika. No to to wygląda na problem z internetem/połączeniem. Grasz na steam czy nonsteam? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gogol Napisano 27 Marca 2018 Autor #505881 Udostępnij Napisano 27 Marca 2018 Nie tylko na tym, ale też nie na każdym. Mam wrażenie, że zaczęło się tak dziać nagle np. po jakiejś aktualizacji. Gram na steam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SUNN. Napisano 27 Marca 2018 #505892 Udostępnij Napisano 27 Marca 2018 @gogol no to to wskazuje na internet Próbowałeś reinstal? Nie widzę nic co wskazywałoby że to wina serwera. No i poza Tobą nikt się nie skarży ;3 A jeszcze tak mi wpadło...Używasz jakiejś skórki do steama? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gogol Napisano 28 Marca 2018 Autor #506068 Udostępnij Napisano 28 Marca 2018 Przeinstalowałem steama i csa, i na domyślnym configu było dobrze, ale jak podmieniłem go na swój stary, to znowu zaczęło wyłączać mi grę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SUNN. Napisano 28 Marca 2018 #506069 Udostępnij Napisano 28 Marca 2018 Godzinę temu, gogol napisał: Przeinstalowałem steama i csa, i na domyślnym configu było dobrze, ale jak podmieniłem go na swój stary, to znowu zaczęło wyłączać mi grę. Czyli mamy prawdopodobne źródło problemu Może dodawaj po kolei komendy i testuj przy której się wysypuje? Masz takie ustawienia? cl_cmdrate "101" cl_udpaterate "101" rate "100000" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gogol Napisano 28 Marca 2018 Autor #506109 Udostępnij Napisano 28 Marca 2018 (edytowane) Tak, w obu configach były takie parametry. Tymczasem znalazłem jakiś w miarę config, na którym idzie pograć. Choć zżera mnie ciekawość, to chyba nie będzie mi się chciało testować, w czym tkwił problem. Mam nadzieję, że teraz już można zamknąć temat i do niego nie wracać. ^^ edit: @SUNN. #URLOP niestety z rozpędu i trochę też z nerwów, usunąłem stary cfg permanentnie. Edytowane 29 Marca 2018 przez gogol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SUNN. Napisano 28 Marca 2018 #506110 Udostępnij Napisano 28 Marca 2018 @gogol najwyżej podeślij ten config na którym problem występował, może z grubsza coś skojarzę. Godzinę temu, gogol napisał: Mam nadzieję, że teraz już można zamknąć temat i do niego nie wracać. ^^ Jak jutro-pojutrze się tutaj nie zgłosisz to wtedy zamknę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SUNN. Napisano 11 Kwietnia 2018 #508709 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2018 Wątek został zamknięty przez moderatora forum.Jeśli się z tym nie zgadzasz skontaktuj się z moderatorem lub administratorem, w celu ponownego otworzenia tematu. Pozdrawiamy, Zespół Multi-Head.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi