-Damian- Napisano 26 Grudnia 2020 #615262 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2020 Zauważyłem od jakiegoś czasu, że coś się dzieje z balansowaniem drużyn. Jest tak, że na 2-3 rundy lub więcej jakaś osoba niezależnie od ilości fragów oraz tego jak gra i bez znaczenia czy jest w ct lub tt zostaje sama przeciwko dużej ilości osób przez co taka osoba nie ma szans. Tak jest przy małej ilości osób. Przy dużej ilości osób nie jestem pewny i nie wiem jak dokładnie to wygląda, bo ostatnio nie ma zbyt dużo ludzi, ale wydaję mi się, że prawdopodobnie jest taki sam przypadek jak napisałem wyżej, ale jest np. 2/3 osoby przeciwko dużej ilości osób. Druga sprawa to jak się gra klasą Cichy Zabójca i jest się np. w tt to PTB często zamiast do przeciwnej drużyny przenosi do tej samej drużyny w której się obecnie jest. Oczywiście nie jest tak cały czas, bo zdarza się, że przenosi normalnie, ale z tego co zauważyłem grając tą klasą, że często przenosi do tej samej drużyny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Opiekun Sieci Born Napisano 26 Grudnia 2020 #615264 Opiekun Sieci Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2020 Na balans drużyny wpływa wiele czynników. Aby najprościej to wyjaśnić dam Ci przykład: Gra taki Born i ma milion fragów i załóżmy, że na serwerze jest z 5 graczy. Drużyny są rozdzielone po równo - w między czasie z drużyny mojej wychodzi z kilka osób, również ktoś może zmienić drużynę sam. Koniec końców zostanę sam na 4, gdzie pomimo tego - rundy dalej będzie wygrywać drużyna MOJA. Patrząc na to logiczne jest, że balans drużyn nie będzie wyglądał tak, że gracze będą rozdzieleni połowicznie, bo to byłoby bez sensu i właśnie zawodnicy nie byliby rozdzieleni po równo wedle umiejętności. Przy okazji każdy ma możliwość zmiany drużyny. Nie jest to problem pluginu w żadnym wypadku. Klasa Cichy Zabójca ma szansę na pojawienie się na respie wroga. Mija runda, w której się zrespił u przeciwnika -> Pojawi się komunikat, że został przeniesiony do drużyny, w której się znajduje. Opisana sytuacja będzie się powtarzać z każdym takim razem i po upływie każdej takiej rundy. Nie jest to żaden "bug", bo wróci na swój resp. Każda klasa posiadająca tę umiejętność na każdym serwerze COD w opisanej przeze mnie sytuacji, będzie posiadała identyczną wiadomość o balansie drużyn. Podsumowując - uważamy, że z tym nie ma problemu. elo elo 350, senor i Aitler dodali reakcje 3 @ Udostępnij Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Opiekun Sieci Born Napisano 26 Grudnia 2020 #615265 Opiekun Sieci Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2020 Wątek został zamknięty przez moderatora forum.Jeśli się z tym nie zgadzasz skontaktuj się z moderatorem lub administratorem, w celu ponownego otworzenia tematu. Pozdrawiamy, Zespół Multi-Head.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi