pemeq Napisano 5 godzin temu Donator Opiekun CS 1.6 COD 400 Redaktor VIP #709664 Udostępnij Napisano 5 godzin temu Hej. Dziś przedstawię wam po części segment życia naszego włodarza forum @ aquax . Wywiad jest w klimacie świątecznym. Zapraszam do czytania. [pemeq] A no cześć. Miło mi że znalazłeś dla mnie trochę czasu. Pewnie dużo osób cię zna i kojarzy więc przedstawiać nie trzeba ale znajdą się takie które cię nie znają więc na wstępie możesz się przedstawić, przywitać. [aquax] Witam. Mam na imię Mateusz i w 2009r stworzyłem Multi-Kupę. [pemeq] No dobra, rozbudowana wypowiedź, jak na tak zapracowaną osobę jak ty. Z ciekawości co Cię nakłoniło do założenia "Multi-Kupy"? [aquax] No tak to jest jak się ma zw na 3 dni (kto ma wiedzieć ten wie). Nigdy nie lubiłem być powiedzmy "u kogoś" Uważałem że ogranicza mnie to i wiele rzeczy chciałem robić po swojemu. Tak samo jak w życiu realnym lubię mieć 100% kontrolę nad tym co robię bo wtedy wiem na czym stoję. [pemeq] Czyli w skrócie, nie lubisz by ktoś miał kontrolę nad tym co robisz więc postanowiłeś w 2009 roku postanowiłeś założyć sieć serwerów. Jeśli można zapytać czy założenie swojej sieci serwerów, jest ciężkie? Jakie koszty idą na to? Chodzi o sam start, o sam początek. [aquax] Na samym początku zwłaszcza w tamtych czasach gdzie nie było takich reklam jak teraz było bardzo ciężko. Nie raz siedziało się do rana z kimś by tylko zdobyć jedną czy dwie osoby. Aktualnie wystarczy miec pieniądze i kupić reklamę nie wchodząc na serwer. Na dłuższą metę to nie zadziała ale to tak jak w normalnym życiu. Jak sam nie dopilnujesz to się popsuje. Koszty utrzymania sieci na sam start to na pewno dobre kilka tysięcy by miało to ręce i nogi. Można też zrobić po kosztach ale jak dla mnie nie było by sensu. [pemeq] No na tamte czasy napewno cięzko było bo to już 15 lat mineło od założenia. Koszty są duże ale pewnie po takim czasie chociaż ułamek z nich się zwrócił, wiadomo moze nie całość ale na pewno część. Pytanie, jest osoba która jest w tym projekcie od początku z tobą? Czy sam to ogarniałeś? [aquax] Wiele osób było ze mną ale od samego początku hmm. Raczej nie bo na samym starcie była nas tylko garstka. Z takich odległych czasów to @ Consecuente był ze mną od samego początku i wiele mu zawdzięczam. Jest też wiele innych osób ale nie chce wymieniać każdego po kolei żeby nie pominąć kogoś. Na pewno każdemu z nich należy się podziękowanie. [pemeq] Takie osoby które od początku były i wspierały to duży skarb i na pewno ułatwienie rozbudowy projektu. Na ogól czy cała ta sieć poszła w stronę którą sobie wyobrażałeś? Czy jednak po drodze koncepcje się zmieniały? [aquax] Czasami koncepcje zmieniają się z dnia na dzień ale powiedzmy że na tyle czasu ile posiadam jest okej. Zawsze było można zrobić coś lepiej. [pemeq] Czyli tak zwanym klasyczkiem, teraz tak szczerze, patrząc przez pryzmat tych 15 lat prowadzenia, miałeś może chęć zamknąć projekt i wrzucić do kosza? Jeśli tak to dlaczego? [aquax] Nie. Nigdy nie przeszło takie coś przez myśl. Jest to kawał mojego życia i nie wyobrażam sobie wywalić tego na śmietnik. Tak więc za 20-30 lat forum nadal będzie na pewno stać. Nawet jak nie będzie serwerów. [pemeq] Czyli już zżyłeś się z tym i jednak po prowadzisz to do samego końca. Jedną z kwesti która na 100% zmieniła się u ciebie to rozumowanie, czy jest coś, jakaś rada którą dałbyś młodszemu sobie, właśnie w momencie samych początków? [aquax] Nie ufaj nigdy nikomu na 100% [pemeq] Dość takie życiowe, taka rada przyda się chyba każdemu nie tylko w sprawach związanych z takim przedsięwzięciem. Po takiej radzie domyślać się można że przejechałeś się na kilku osobach, nie ważne na kim nie rozmywajmy starych brudów. Jest to sieć tylko z serwerami Cs i głosowymi, myślałeś w przeszłości o tym by były tu inne też gry? Bądź może to też plan na przyszłość? [aquax] Chęci na pewno są ale niestety są ograniczenia w postaci czasu. Jest jeszcze wiele rzeczy do ogarnięcia tego co aktualnie mamy więc zobaczymy co przyniesie przyszłość. [pemeq] Czyli rozbudowa forum też na inne gry nie jest wykluczona i to mi się podoba. Czas jest ważnym czynnikiem naszego życia, a jeśli o czasie mowa to czas na pierwszą grę/łamigłówkę którą przygotowałem dla ciebie. Twoim zadaniem będzie "Co by było gdyby..." seria krótkich pytań na które musisz odpowiedzieć. Co by było gdyby... Sieć serwerów multi-head nigdy nie powstała? Co by było gdyby... Osoby które były od początku były by do końca? Co by było gdyby... Osoby które odeszły, zostały by? Co by było gdyby... Zwierzęta rozmawiały ludzkim głosem ale tylko w nocy? [aquax] Na myśl mi się rzuca to zdjęcie takiego idealnego miasta przyszłości Zapewne podobnie jak teraz bo staram się dobierać podobną ekipę to samo co w wypowiedzi wyżej. W końcu można by było pogadać z kimś na poziomie [pemeq] Hah, takich odpowiedzi się nie spodziewałem ale takie podejście mi sie podoba. Przeszliśmy przez kwestie przygotowane co do życia Forum, ale jednak jeszcze jedno, Co ty jako założyciel, właściciel zmienił byś w nim, rzecz która natychmiast jakbyś powiedział to by się zmieniła? [aquax] ale że na forum? [pemeq] Tak [aquax] Aktualnie zmieniamy kilka rzeczy więc odpowiedzi są w changelogach. Jak bym miał zmieniać coś extra to może przekształcenie forum w takie centrum cs-a gdzie jeszcze więcej by było nagród dla graczy i innych rzeczy umilających grę i przesiadywanie na stronie. [pemeq] To widze że zdecydowanie jest kierowane to pod ludzi i dla ludzi przede wszystkim co jest miłe z twojej strony. Dobry właściciel wie jak zadbać o swój lud. Dobra koniec tych rzeczy o forum bo ileż to można, wejdźmy trochę w życie prywatne. Czy masz już wybrankę bliską twemu sercu? [aquax] Mam. [pemeq] Oo to zapewne z nią spędzasz święta, czy jednak jeździcie po swoich rodzinach? [aquax] To zależy od świąt. Raz tak raz tak [pemeq] A w aktualne święta Bożego Narodzenia? Jak to u was wygląda? Jak je spędzacie? [aquax] Z racji na jej pracę będzie lekko ograniczona ale na pewno znajdziemy czas by spędzić je razem. [pemeq] To chociaż tyle dobrego, nie ważne gdzie ale ważne że razem. Z tradycji które panują i są przekazywane z pokolenia na pokolenie, to właśnie jaka tradycja jest taką którą zawsze przestrzegasz? [aquax] Hmm. Nie mamy chyba żadnych takich tradycji gdzie są przekazywane z pokolenia na pokolenia ale powiem tak żeby szanować najbliższych którzy Cię otaczają. [pemeq] No i takie coś się rozumie, szacunek to podstawa, nie ważne kim dana osoba jest ale na święta to wypada wręcz mieć takie podejście. Jeśli już w temacie Wigilijnym jesteśmy to jaka jest twoja ulubiona potrawa? Bądź masz może jakieś nietypowe danie i ci ono bardzo smakuje? [aquax] Pierogi najlepsze. [pemeq] Haha czyli klasycznie, danie które skradło nie jedno serce i nie jednych urzekło prostotą i smakiem. Teraz sobie po gdybajmy, Jak myślisz czy w te święta które są już za 6 dni będzie śnieg? Czy raczej go zabraknie? [aquax] Wątpię. Szkoda bo by był klimacik. [pemeq] No szkoda szkoda klimaciku na zewnątrz nie ma ale jak co roku klimat świąteczny jest widoczny na Multi-Head. Dobra z racji iż jesteś wyjątkowym gościem który znalazł czas dla mnie, mimo że pewnie zabiegany jesteś mam dla ciebie kolejną formę zabawy za którą ludzie cię pewnie znienawidzą, a może wręcz przeciwnie. Twoim zadaniem będzie wymienić jedną cechę pozytywną i jedną negatywną danej osoby z forum. Postaraj się szczerze i spróbuj odpowiedzieć na wszystkie osoby. Osobami wylosowanymi są: @ Adi @ Smokuuu @ Bewi @ pemeq @ ~Czarna~ [aquax] Negatywnych nie wymieniam bo nie ma @ Adi - spec od banów @ Smokuuu - spec od unbanów @ Bewi - spec od pytań dnia @ pemeq - spec od trucia o cod moda @ ~Czarna~ - Spec od dd2 [pemeq] Chyba trochę się nie zrozumieliśmy ale taki format też może być. Przekształciło się to do opisu osób i w czym się sprawują najlepiej. Ale że negatywnych nie ma? Na pewno coś by się znalazło ale rozumiem bezpieczna odpowiedź tak by nikomu nie zajść za skórę [aquax] No trochę tak wyszło z tym formatem. Raczej mało kto będzie chciał mówić o negatywach. [pemeq] Rozumiem Rozumiem, ale powolutku by nie zabierać Ci cennego czasu przechodzimy do końca. Lecz Jest jeszcze jedna kwestia która została, która pewnie ciekawi ludzi (pewnie nie) ale jest to pytanie. Nie przedłużając już dłużej, to Dlaczego właśnie nazwa Multi-Head? była to nazwa która od początku siedziała ci w głowie? Czy może były też inne pomysły? Jeśli były to jakie? [aquax] Czasami w życiu tak jest że coś samo przychodzi i tak właśnie było. W csie strzela się Head-Shoty i może też trochę stąd tak się wzięło. [pemeq] O czyli nie było innych pomysłów na nazwy, ale taka nazwa już się przyjęła i na zawsze tak już zostanie. Dobra Ja ci Dziękuję za rozmowę i życzę Tobie i wszystkim radosnych, spokojnych Świąt Bożego Narodzenia. Wesołych Świąt! [aquax] Tak. Była to pierwsza moja myśl. Również życzę każdemu Wesołych Świąt! Bewi, Smokuuu, ~Czarna~ i 3 innych dodali reakcje 4 2 Cytat wielokrotny Cytuj @ Udostępnij Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Opiekun Sieci Born Napisano 4 godziny temu Administrator Opiekun CS 1.6 COD 400 #709667 Opiekun Sieci Udostępnij Napisano 4 godziny temu Wodax następnym razem to musisz trochę poddymić, bo jak pipka piszesz Oczywiscie za wywiad jak najbardziej plusior ! Bewi, pemeq i Mefedr0n dodali reakcje 2 1 Cytat wielokrotny Cytuj @ Udostępnij Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi