Skocz do zawartości

Kilka reguł nie do złamania

madman

Rekomendowane odpowiedzi

Z dniem dzisiejszym wprowadzam w życie następujące zasady:

1. Każde odbanowanie gracza, bez napisanego odwołania należy uzasadnić oddzielnym wątkiem na forum z podaniem sensownych przyczyn działania przed daniem UB. (dotyczy wszystkich włącznie ze mną)

2. Każdy cichy unban skutkować będzie natychmiastową utratą rang i banem na forum i serwerach (bez względu na piastowane stanowisko i długość bana).

3. Banowanie graczy, którzy wielokrotnie zostali już docenieni permem będzie traktowane jako niesubordynacja i nagradzane utratą rangi (ewentualny kolejny ban musi zostać udokumentowany demkiem z niezbitymi dowodami). Na serwerze podawana jest informacja o wielokrotnie banowanych graczach, mimo że liczą się do tego i mniej ważne przewinienia, mówi cokolwiek o delikwencie.

4. Admin po degradacji ma prawo złożyć podanie nie wcześniej niż 60 dni po zajściu.

proponuję poważne traktowanie, powinniście mnie już znać

Z czasem najprawdopodobniej wątek będzie aktualizowany.

Nareszcie coś z tym robicie :) Ale chcę zgłosić problem z wyświetlaniem ilości banów na 500K. Możliwe, że tylko ja tak mam, ale, gdy wchodzi ktoś na serwer to na chacie jest napisane, że ma 83 bany. Cały czas tyle samo i to każdy. Jak wspomniałem wyżej, możliwe, że tylko ja tak mam, ale wolę to zgłosić na wszelki wypadek.

Pozdrawiam, AGAR.

3. Banowanie graczy, którzy wielokrotnie zostali już docenieni permem będzie traktowane jako niesubordynacja i nagradzane utratą rangi. (ewentualny kolejny ban musi zostać udokumentowany demkiem z niezbitymi dowodami). Na serwerze podawana jest informacja o wielokrotnie banowanych graczach, mimo że liczą się do tego i mniej ważne przewinienia, mówi cokolwiek o delikwencie.

pkt. 3  Zmieniają nicki i maja zmienne ip niektórzy ,a później jest płacz że są banowani po raz 100.

Przyjete do wiadomości :)

pora zacząć po prostu czyścić i nauczyć wyciągania konsekwencji

wcześniej mieli ułatwienie @@Silverka pisała liste dostarczała , meczyła nikt z adminów który nawet przeglądał liste olewał i nadal banował bo ssy łatwiejsze niż demko .

Koniec dobrego czas na porządek

Tak właśnie powinno być.To samo powinno dotyczyć aktywnych banów . 

Większość osób nie ma pojęcia jakie to denerwujące odbanowywać ciągle te same osoby, które załóżmy dostają po 30 banów od kiedy są na sieci, a średnio ssy raz na tydzień. Przykład qqmore bądź Cygan. Dla was to klikniecie trzech przycisków, a osoba wstawiająca tyle razy skreeny? Jeśli macie wątpliwości nagrajcie konkretne demko. Jeśli ta osoba jest odpalona, prędzej czy później wpadnie. 

Można było się prosić adminów, by zaglądali na forum i tak tego nie robili. Skoro zwykłe ostrzeżenia nie przynosiły rezultatu, bo większość adminów nie śmiała uczestniczyć w życiu UBT, te środki są jak najbardziej słuszne , do momentu aż admini tego nie zrozumieją. W pełni popieram te zasady.

Również myślę, że powinno się zmienić regulamin odnośnie wchodzenia na forum, nie tyle co admin powinien zaglądać do tematów UBT, ale zaglądać na forum po każdym banie, by stało się to dla wszystkichi osób oczywiste .  

2. Zadaniem admina jest czynny udział w życiu sieci - sprawdzanie na bieżąco forum, w szczególności tematów w UBT i działach dotyczących pilnowanego serwera.

Tu się to niestety nie sprawdza. 

Ban do 5 min, to ban którego nie warto roztrząsać... dlatego też jakieś węższe reguły byłyby dobre.  Przykładem może być obowiązek zajrzenia na forum do 24h po daniu ssów... sprawdzenia czy podejrzany ma UB.

Ostatnio akcja: gracz dostał ssy, po 5 min wrócił na serwer... akurat jeden a adminów był na forum i widział, że gracz ma UB, inni nie. Już rozpętało się: "aktywny" "perma". Na szczęście gracz napisał na y@ , że jest czysty a admin potwierdził.  Co by było gdyby dostał za aktywny... o masakracja!

Takie sytuacje trzeba rozwiązywać dość szybko i fajnie by było jakbyście jakieś zaostrzenia w tym kierunku dali :)

EDit: @Consecuente  - pewnie ! duża część adminów używa rangi do spamowania na Y@@ , slapowania...  takie typowe ważniactwo,a  przecież można pisać na y normalnie.  Jakby każdy prócz zrobienia kicka czy ssów miał obowiązek większy... musiał sprawdzić, rozwiązać sytuację... nie dość że odciążyłby innych, to pozamykałoby się więcej tematów :)

Edit2: [member="LOVSONOVSKY`"] o to to! przynajmniej raz dziennie :)

Edit3: @Consecuente , ja nie widzę sensu bycia adminem jak się łba nie ma na karku, tu też trzeba pokazać, że się myśli. Hmm takie zlecenie trzeba omówić na pw :) PS. dziENki

Jak się mówi @ żeby dali demko to nagle gracz przestaje dostawać ssy a demka jak nie było tak nie ma ;) Czyli łoją go ssami do tych 4-5 razy max, po czym dają mu spokój i z ssami i z demkami. Kodokuna czy Cygan niby odpaleni a demek z ich udziałem jakoś nie widać. Trochę to mówi o podejściu @ do banów.

Jak się mówi @ żeby dali demko to nagle gracz przestaje dostawać ssy a demka jak nie było tak nie ma ;) Czyli łoją go ssami do tych 4-5 razy max, po czym dają mu spokój i z ssami i z demkami. Kodokuna czy Cygan niby odpaleni a demek z ich udziałem jakoś nie widać. Trochę to mówi o podejściu @ do banów.

Kręcenie demka wymaga zejścia na spect i stracenia chwili fragowania, to niedopuszczalne. Przecież nie o porządek chodzi a o łatwość zabijania. Banuję tych, którzy przeszkadzają we wbiciu do topki..

@@Sunn O))) temat który był nie raz poruszany . Pamietasz ? była mowa też o ssy do 3-4 raz co @@aquax dał i się rozlało dosyć szybko .@@Silverka nie raz pisała liste myślisz ktoś zwrócił uwage.. pewnie że nikt. Tyle demek powino szczerze być do ogladania po tych 3-4 razach ssy ale ile adminów ma chęci ? @ czy @@Silverka co zawsze nagrali ? czy teraz co widać w zgłoś czitera coraz chetniej ? To są rzeczy które naprawde ktoś by musiał przypilnować . Podejście adminów jest momentami żałosne gracz gra , gra dostaje ssy- jest UBT dostepny 2-3 minuty dostaje ub - admin od razu wali aktywnego nawet nie zajmie mu 1 minuty by sprawdzić bo wiele nie trzeba wszystko w archiwum zanotowane jest ładnie .Dodając gracz który wchodzi na serwer wyświetla się ile razy był banowany więc nawet przed resetem zauważyć idzie ile ma banów... co Tu mówić więcej po prostu @@Consecuente będzie sprzątał :P

Mam małą sugestię, może by tak rzeczy do archiwum przerzucać po 24h od zamknięcia? W archiwum znikają te prefixy i trzeba do wszystkiego tam zaglądać, lub wejść w bansa, który niewiarygodnie się muli.

Uruchamiam na mozilli ale często gęsto się to muli strasznie. Mam internet radiowy, to nie lte by latało:P

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...