Skocz do zawartości

<span class="ipsBadge ipsBadge_red">ZAMKNIĘTY</span> wielki problem

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam dość duży problem z cs, po prostu nieraz podczas zmiany mapy wyłącza mi się komputer. Komputer nowy, wszyskie gry śmigają na wysokich, żadnych problemów, tylko ten jeden. Jest to dość utrudniający grę problem. Na internecie nic konkretnego nie znalazłem niestety, więc zwracam się o pomoc tutaj, może ktoś miał podobny problem i go rozwiązał?

Parametry:

Grafika: amd radeon r9 280x

Procesor: AMD FX-8320, X8, socket AM3+, 64bit, 3,5GHz, 125W, cache 16MB

8 gb ram

win 7; 64bity; sp1

wg faktury jest to Titan 600W, niezbyt okazała moc może być przyczyną? jeśli tak to czemu tylko przy cs:go a nie przy innych grach z większymi wymaganiami?

Rozumiem, że jest to Rebeltec Titan 600W? Jeśli tak, to znajduje się on na czarnej liście zasilaczy. Więcej znajdziesz tutaj: http://pececik.com/forum/topic/15979-czarna-lista-zasilaczy-ich-unikaj/

Polecam wymienić go na zasilacz polecanych producentów, których znajdziesz także na ww. stronie.

Tak jak jest napisane na stronie, którą Tobie podesłałem: takie zasilacze mogą działać latami bez zarzutu, ale po co trzymać bombę w komputerze? Nie wiadomo kiedy padnie, a nie ma żadnych zabezpieczeń, żeby ochronić pozostałe komponenty przed awarią. Sprzętu taniego nie masz, więc z 200-300zł na dobry zasilacz nie zaszkodzi wydać. Tutaj masz dobry zasilacz o tej samej mocy co Twój obecny: http://www.ceneo.pl/18763503#tab=click

Z zasilaczem z czarnej listy strach komputer włączać. Jak najszybciej go wymień, bo jeszcze będzie jakiś skok napięcia, czy coś u Ciebie w domu to pożegnaż się nie tylko z zasilaczem, ale i z większością podzespołów.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...