Skocz do zawartości

<span class="ipsBadge ipsBadge_red">ZAMKNIĘTY</span> Ping

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie dotyczace moje pingu w cs go ,otoz na serwerach publicznych mam normalny 20-30 a gdy gram TURNIEJOWE to mam az 220 -230  nie wiem dlaczego  uncertain.png wiem moze ktos co moze byc nie tak  ?+niee wyszukuje mi zadnych serwerow

Problem z pingiem mogę pomóc. Ale zobaczymy. Wchodzisz : START>>URUCHOM wpisujesz gpedit.msc>>KONFIGURACJA KOMPUTERA>>SZABLONY ADMINISTRACYJNE>>SIEĆ>>HARMONOGRAM PAKIETÓW QOS>>OGRANICZ REZERWOWALNĄ PRZEPUSTOWOŚĆ i wyskoczy nam takie okienko i tam pisze Limit przepustowości. Dajemy na 0 i powinno być git. A wyszukiwanie serwerów nwm czemu. Takiego problemu nie miałem.

Kawu wtedy zaznaczasz Włączone i ustawiasz 0 ile masz MB internet ? i z jaki dostawca. Gdy masz okienko serwery społeczności zobacz czy w zakładce INTERNET nie masz wpisane żeby wyszukało np ta mapę gdy jest coś napisane usuń wpis i zostaw pole puste

Samo w sobie Twoje łącze jest bardzo słabe, gdyż najlepsze sięgają prędkości 300Mb/s, a Twoje wyciąga tylko 4. Nie dziwię się, że masz problemy z grą. Wystarczy lekkie przeciążenie sieci i ping skacze. Grając w gry wymagające połączenia internetowego zadbaj o to, aby wszelkie programy obciążające je zostały wyłączone i jeśli posiadasz modem, to aby nikt nie korzystał z Wi-Fi.

Co do wyszukiwania może mógłbyś zmienić język gry na polski, jeśli tego nie zrobiłeś? Możesz to wykonać w bibliotece Steam, PPM na CS:GO, Właściwości, zakładka Język.

Jeśli dobiera mu graczy z Chin, czy coś to będzie miał wysoki ping. Chociaż zależy to tez od tego gdzie jest serwer. Jego łącze nie jest takie słabe. KAWU sprawdź w menadżerze zadań wykorzystanie łączą przed wejściem na serwer, jeśli będzie wykorzystywane to sprawdź co wykorzystuje i to zamknij. Potem wejdź na serwer i też sprawdź wykorzystanie łącza. Będzie pisało np 10%, ale zwróć uwagę na to ze najpewniej 10% z 10mb, czyli 1mb z Twoich 4. Może pisać też 100mb.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...