Skocz do zawartości

[ZAMKNIĘTY]Konkurs na DD2 #2.

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Guest
Napisano

Witam, mam propozycję zrobienia konkursu na serwerze Only DD2 #2, jak wypali to można i na innych serwerach.

Więc tak, jest to konkurs aktywności. Polega na tym, że osoby, które według GameTrackera będą grały ponad dwie godziny na serwerze biorą udział w losowaniu vip`a na okres 7 dni. I ten konkurs będzie się odbywał w odrębnym temacie, w którym co tydzień o losowej godzinie osoba organizująca konkurs będzie wchodziła na GT serwera i spisywała osoby, które grają ponad 2 godziny w tej tabelce:

01160135131672786161.png

Napisano

Ciekawy pomysł, coś podobnego do 4funa. Jestem na tak, może więcej tych godzinek ? ;) 3/4 max5.?

Coś ty. 3/4h? Niemożliwe. Ja często nie mogę wytrzymać 30 min gry bez rc, a co dopiero 3h. :)

Gość Guest
Napisano

Pisałem trochę na szybko. Powiedzmy jakby to wyglądało. Organizator (pan x) wchodzi na GT serwera, zapisuje nicki osób, które grają ponad godzinę/dwie i w programie do losowania wpisuje te nicki. Pan x klika 'losuj' i wylosowany nick dostaje vipa na 7 dni. Teraz jakoś się klei.

Gość Guest
Napisano

Ale jest GT, które się nie resetuje :P i jestem za tym by właśnie na podstawie GT wyłaniać laureatów :)

Oczywiście logicznym chyba jest, iż admini nie powinni być dopuszczeni do konkursu :]

Myślę, iż jest proste rozwiązanie ;)

Zaczynamy od zgłoszeń graczy chętnych na wzięcie udziału.

Spisujemy ich aktualną ilość godzin GT z dnia początku konkursu.

Wyznaczamy jakiś termin np najbardziej aktywny w ciągu miesiąca otrzymuje VIP'a na miesiąc.

Albo sprawdzamy ilość godzin co tydzień i temu kto zgromadzi największą ilość H dajemy VIP'a 

Przykład. 

tydzień 1. Gracz alejajo przegrał 22h 

2 .Gracz alemaslo przegrał 19h

itd/itp

więc gracz alejajo wygrywa VIP'a na tydzień.

nie resetujemy godzin, które przegrali gracze lecz je sumujemy co tydzień i np w kolejnym tygodniu gracz alemaslo bd mieć o 2h więcej od gracza xxx to wtedy VIP przechodzi na niego na kolejny tydzień.

Jest to konkurs zachęcający do rywalizacji :D

edit// 

Tak wyszło  8)

Ale bez Twojej inicjatywny nic bym nie wymyślił :P

Tak więc niech Opiekunowie i H@ poczytaja i zdecydują.

Może teraz zrobią 2 osobne konkursy albo jakoś sensownie połączą oba nasze pomysły.

Ps. Edytuj swoje posty na przyszłość ;)

Nie robimy niepotrzebnego spamu i nie nabijamy sobie licznika pod avatarem  :ph34r:  :E

Napisano

Konkurs do zorganizowania, ale tak jak wcześniej wspominałem - wszystko trzeba skleić tak, aby miało ręce i nogi. Bo co z tego, że wejdziesz i spiszesz nick, skoro ta osoba może nie mieć nawet pojęcia o tym konkursie? Będziesz go szukał żeby wręczyć mu nagrodę? Pokombinuj, weź pod uwagę propozycje z tego tematu i jak będziesz tworzył post konkursowy, zgłoś się do nas przed jego zatwierdzeniem. Jeśli wszystko będzie trzymało się kupy, na pewno go zatwierdzimy.

Napisano

***Wiadomość wygenerowana automatycznie***

q0ej.png

Wątek został zamknięty przez moderatora forum.

Jeśli się z tym nie zgadzasz raportuj ten post u moderatorów lub administratorów.

Pozdrawiamy

Zespół Multi-Head.pl

• 1 year later...
  • Odpowiedzi 18
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Najaktywniejsi w tym temacie

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...