Gość Guest Napisano 8 Lutego 2014 #105310 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2014 Siema. Mam taki problem, że gra od niedawna resetuje mi się, gdy gram. Na początku dzieje się to po około 5 minutach gry, a jak już się znowu pc włączy to resetuje się raz, czy dwa, ważne że rzadziej. Nie wiem dokładnie, bo zawsze wtedy kompowi daje odpocząć i rezygnuje przeważnie. System windows 7, kiedyś chodził mi battlefield 3, trochę komputer buczał, bo mam słabą wentylację, ale i tak chodził. Teraz nie sprawdzałem, ważne, że resetuje mi się tylko podczas gry w cs, nigdy w czasie surfowania, oglądania yt itp ... Poczytałem trochę i jedyne co sprawdziłem to, czy karta graficzna mogła się przegrzać. Jej temp oscylowała wokół 45 stopni ... Komputera nigdy "nie odkurzałem", bo jest robiony na zamówienie i żeby go otworzyć musiałbym przylutowane miejsca oddzielić ... A po prostu nigdy nie maiłem ochoty na to, bo trochę czasu ogólnie zabawa ta zajmie. Ale widzę przez "dziurki", że kurzu tam za bardzo nie ma, jedynie co czasami jest wręcz ciepły komputer. P.s - gdy otwieram monitor zasobów to widzę, że użycie procesora oscyluje wokół 40%, a częstotliwość około 70% nawet co może być przyczyną ? Procesor się przegrzewa ? Jak to sprawdzić ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Guest Napisano 9 Lutego 2014 #106262 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2014 Napisz mi jaką masz płytę główną i ściągnij http://www.dobreprogramy.pl/SpeedFan,Program,Windows,13166.html program pokaże Ci jaka jest temperatura czy jest przegrzanie krytyczne dla kompa czy też nie. Jestem pewien na 80% że jest to wina wentylacji oraz braku konserwacji sprzętu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Guest Napisano 9 Lutego 2014 #107977 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2014 Chodziło o to ? [align=center]Operating System: Windows 7 Home Premium 64-bit Language: Polish System Manufacturer: Gigabyte Technology Co., Ltd. System Model: GA-MA770T-UD3 BIOS: Award Modular BIOS v6.00PG Processor: AMD Phenom II X4 955 Processor (4 CPUs), ~3.2GHz Memory: 4096MB RAM Available OS Memory: 4094MB RAM[/align] Program ściagne i uzupelnie dane, teraz nie mam czasu, dzieki za odezwanie się jc WYbaczcie niezauważyłem, to problem podczas grania w cs 1.6, nie global offensive ... Mogę bardzo prosic o przeniesienie tematu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n-ty dzien Napisano 9 Lutego 2014 #107474 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2014 /Przeniesione. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sy[K]uS Napisano 9 Lutego 2014 #107479 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2014 Ale komputer "resetuje" sie? Czy moze bluescreen ( niebieski ekran + białe napisy ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Guest Napisano 10 Lutego 2014 #109436 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2014 Najlepiej pobierz ten program http://www.dobreprogramy.pl/CPUZ,Program,Windows,13047.html i wklej mi ss'y z wynikiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Guest Napisano 11 Lutego 2014 #111341 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 Najlepiej pobierz ten program http://www.dobreprogramy.pl/CPUZ,Program,Windows,13047.html i wklej mi ss'y z wynikiem Piszą w komentach, ze pelno reklam i smieci ma ... A co do pytania sykusa, resetuje sie. Tak jakbym sam nacisnal reset Tylko pyta czy wlaczyc wszystko normalnie czy jakos awaryjnie. O dziwo grałem dzisiaj i nie resetowało, moze dlatego, ze all programy wylaczylem albo malo ludzi bylo ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bad ek` Napisano 12 Lutego 2014 #112076 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2014 Pytanie. Niedawno składałeś kompa? Przyczyną może być miedzy innymi: za słaby zasilacz [moc (marka ma być firmowa zasilacza, a nie chińska)] , stara pasta termo przewodząca na procesorze / karcie graficznej, słabo przymocowany wentylator, niewyczyszczony komputer od środka. Jest wiele czynników. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Procentowy Napisano 15 Lutego 2014 #119288 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2014 Brak zainteresowania, ze strony osoby potrzebującej pomocy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Procentowy Napisano 17 Lutego 2014 #120347 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2014 // Otwieram Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Guest Napisano 17 Lutego 2014 #120375 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2014 Jaki masz zasilacz (zdejmij boczną klapę i podaj co jest napisane na nim), podaj screeny z programu speedfan lub coretemp. ADI DZI a na cóż te screeny z CPU-Z, przecież z tego nic nie wywnioskujesz chyba że bardzo cię interesuje jak ma procesor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Procentowy Napisano 21 Lutego 2014 #122134 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2014 //Open Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Guest Napisano 22 Lutego 2014 #122528 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2014 Radze Ci sprawdzic zasilacz jak kolega pisał w sumie jezeli komputer nie jest skladakiem to zasilacz powinnien byc ok. Musisz otworzyc puszke i przeczyscic karte graficzna i kazdy kurz szczegolnie zasilacz przedmuchaj kup najlepiej sprezone powietrze nie lap sie za odkurzac ;d Jezeli nie pomoze wyjmij procka na godzine i baterie biosu. A i sprawdz czy Ci sie przypadkiem karta nie grzeje moze musisz ja spiac dodatkowo pod wyzsze zasilanie, albo wmontowac dodatkowe chlodzenie. Powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Guest Napisano 25 Lutego 2014 #123822 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 Dobra, nie wiem jak sprawdzić ten zasilacz, tam nie ma nic na boku, tylko na górze coś pisze Ściągnąłem core temp, tam jest trochę informacji, jakie was interesują ? ( po angielsku ... ) Podam te co myślę, że się przydadzą: Tj. max 70*C Cpu #0 54*C To w czasie gdy nie gram. Zobacze jak z grą ************************** edit: resetował się tym razem jak miałem otwarte wiele stron w przeglądarce, bez cs. Tj.max 80*C CPU #0: MAX 71 *C Coś duża chyba ... Przymierzam się do kupienia sprężonego powietrza i zdjęcia tej zalutowanej osłonki, bo tylko to mnie przedtem powstrzymywało. Zawsze ciężej rozwalać zalutowaną niż na śrubki.. ************************* edit 2- środa: Sprawdziłem temp CPU podczas gry, nie uwierzycie, ale ... CPU #0: MAX 115*C To już chyba jasne, że mam odkręcić kompa i sprężonym powietrzem przeczyścić ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sy[K]uS Napisano 28 Lutego 2014 #125356 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2014 Tak, temperatury moim zdaniem za wysokie. Otwórz go i przedmuchaj wszystko, wentylatory itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bad ek` Napisano 3 Marca 2014 #126406 Udostępnij Napisano 3 Marca 2014 Nie zapomnij o nałożeniu nowej pasty termo przewodzącej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Guest Napisano 4 Marca 2014 #126697 Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 Temperatura 70 stopni to nie jest duzo... jeszcze podczas pracy , dajcie spokój najlepiej sprawdź dysk pod względem bad sectorow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Guest Napisano 25 Marca 2014 #135493 Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 Czy dalej problem występuje ? Myślę, że wymiana zasilacza powinna pomóc i rozwiązać Twoje problemy. Kup sobie sprężone powietrze o całkowicie " przedmuchaj " kompa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Procentowy Napisano 28 Kwietnia 2014 #148666 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2014 Brak zainteresowania autora wątku. Temat... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Procentowy Napisano 28 Kwietnia 2014 #148667 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2014 ***Wiadomość wygenerowana automatycznie*** Wątek został zamknięty przez moderatora forum. Jeśli się z tym nie zgadzasz raportuj ten post u moderatorów lub administratorów. Pozdrawiamy Zespół Multi-Head.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi