Gość Guest Napisano 6 Czerwca 2013 #41016 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2013 Witam, otóż parę dni temu napisałem własny regulamin wysyłając go jednemu z H@ do analizy i rozważenia przez wszystkich H@, lecz został odrzucony. Teraz po tej całej zadymie, gdy NIGHTWOLF bierze się za to, pomóżmy mu to zrealizować, bo egzaminy na technika już niebawem, a nie tylko nie tylko gra jest najważniejsza. Tak więc, jeśli tu są poprawnie myślący ludzie, szukajcie szczegółów oraz proponujcie co dodać, co usunąć, jeśli możecie: 1. ZACHOWANIE - na serwerze obowiązuje zakaz obrażania oraz wywoływania sytuacji konflitkowych. Wulgaryzmy nie są karalne, lecz nadmierne ich używanie może skutkować krótką karą. Szanujemy siebie nawzajem i gramy bez spin. KARY: - Obrażanie (ban 5 min - 24h) - Wywoływanie konfliktów (ban 5 min - 1h) - Nadmierne wulgaryzmy (ban 5 min) 2. ZŁOŚLIWA GRA - wszelkie celowe utrudnianie rozgrywki graczom tj. blokowanie czy rzucanie fleshów po zaczęciu rundy jest zabronione. KARY: - Złośliwa gra (ban 30 min - 24h) 3. MIKROFON - używanie komunikatora głosowego dozwolone jest tylko dla osób po mutacji lub używających odpowiednio ustawionego mutatora głosu. Nadmierne używanie mikrofonu oraz wydzieranie się do niego skutkuje karą. Rozmawiamy tylko na temat gry, a nie o sprawach prywatnych, które są karalne KARY: - Używanie mikrofonu przed mutacją (ban 5 min - 1h) - Nadmierne wydzieranie się do mikrofonu (ban 5 min - 1h) - Nadmierne używanie mikrofonu (ban 5 min - 30 min) - Prywatne rozmowy (ban 5 min - 30 minut) 4. WSPOMAGACZE - zakaz używanie wszelkiego rodzaju wspmogaczy oraz grania na 16 bitach KARY: - WSPOMAGACZE (ban permanentalny) - 16 bit (ban permanentalny) 5. MINY/PUŁAPKI - używanie na bsach, hostach, pace, pod wyjściem z szybu oraz w miejscach, w których nie możemy ich przeskoczyć, czyli w sybach, drabinach, oknach, drzwiach jest zabronione. KARY: - Używanie min w niedozwolonych miejscach (5 min - 1h) 6. BUGI - używanie bugów, jak i skanowania perkami przed uływem 7 sekund czy chodzenie po teksturach, nad którymi możemy jedynie przelatywać jest zabronione. KARY: - Bugowanie (1h - 24h) - Tekstury (5 min - 1h) - Skanowanie perkami przed czasem (ban 5 min - 1h) 7. INFORMOWANIE ADMINA O CZITERZE - wszystkich grających na skróty zgłaszamy tylko na u@. (klikamy "u", gdy chcemy wpisać tekst, dodajemy @ i po spacji tworzymy wiadomość do admina). W przeciwnym przypadku możemy zostać ukarani za odsraszanie cziterów. KARY: - Odstraszanie cziterów (ban 5 min - 24h) 8. REKLAMY - zakaz reklamowania innych serwerów czy serwerowni (jeśli mamy zbinowaną reklamę, wpisujemy w konsoli unbind "klawisz" i po sprawie). KARY: - Świadome reklamowanie (ban permanentalny) 9. SPAMOWANIE - zasyfianie czatu jest zabronione KARY: - Spamowanie (ban 5 min - 1h) 10. PING/KLATKI - gracz z pingiem przekraczającym 120, oraz którego bardzo klatkuje zostaje zbanowany. KARY: - PING (5 min - 10 min) - KLATKOWANIE (5 min - 10 min) 11. KILKA ZASAD DLA ADMINÓW 11.1. BANY - administator serwera ma obowiązek kicknąć gracza, który raz złamał regulamin z dokładnym wyjaśnieniem przyczyny! W przypadku czynności powtarzających się łamiących regulamin, postępuje on zgodnie z hierarchią skali banów, czyli od najmniejszej do największej. Tą drugą stosujemy tylko i wyłącznie w sytuacjach, w których gracz po otrzymaniu kilku kar nie poprawił swojego zachowania! Odwrotne postępowanie jest zabronione. KARY: - Niewłaściwe banowanie (ostrzeżenie/utrata stanowiska) 11.2. KOMUNIKACJA - administator ma obowiązek komunikowania się z graczami na temat cziterów za pomocą pwsay na podstawie 7 punktu regulaminu. Komunikacja z graczami za pomogą y@ jest zabroniona, używamy go tylko do celów informacyjnych tj. cele mapy lub odpowiedzi dla większości tj. klasa premium kosztuje 11,07 zł bez spamowania, które również jest zabronione. KARY: - Odstraszanie cziterów (punkt karny) - Spamowanie (punkt karny) - Niewłaściwe używanie y@ (punkt karny/ostrzeżenie) 11.3. CZITERZY - administrator, który gra zamiast kontrolować graczy zostaje ukarany. KARY: - Nie kontrolowanie gry pod kątem cziterów (ostrzeżenie) 11.4. POSTAWA - jesteśmy przykładem dla innych, nie wywyższamy się nad graczami oraz skromnie reprezentujemy serwerownię multi-head. KARY: - Wywyższanie się (ostrzeżenie) 11.5 ŁAMANIE REGULAMINU - admin notorycznie łamiący regulamin dla graczy, otrzymuje ostrzeżenie 11.6. SKALA OSTRZEŻEŃ - dopuszczalne są maksymalnie 3 ostrzeżenia, natomiast 3 punkty karne są równe 1 ostrzeżeniu. KARY: - Trzy ostrzeżenia (zawieszenie admina na 2 tygodnie z zawiasami na miesiąc) - Dwa ostrzeżenia na zawiasach (utrata admina) - Trzy zawiasy (utrata admina) Regulamin służy do utrzymania prawidłowej harmonii na serwerze, a nie po to by trzymać wszystkich na smyczy. Gramy dla rozwywki, więc atmosfera ma być dobra i na poziomie. Stwórzcie własny, luźny klimat przestrzegając ww. zasad, a wszystkim będzie milej się grało, bo przecież to ma być dobra zabawa, a nie udręka. Autor: Szteker Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eR. Napisano 7 Czerwca 2013 #41045 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2013 Ja się tutaj nic nie wypowiem bo od tego chyba jest Wilk żeby to zaakceptować lub nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Guest Napisano 7 Czerwca 2013 #41046 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2013 Proponuję jednak dodać, że za kolejne wykroczenia o tym samym charakterze karę można podwoić lub potroić dla szczególnie upartych. Kolejna rzecz to skanowanie nie tylko perkami a również i bronią snajperską. Dodatkowo dodać należy, że adminem jest się zarówno na serwerze jak i na forum i teamspeak'u. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Guest Napisano 7 Czerwca 2013 #41050 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2013 Właśnie. Miałem to dopisać, ale zapomniałem, ci co którzy ciągle robią to ewidentnie i przez dłuższy czas mógłby wyłapać bana na począdku x2, następnie 3 dni, następnie tydzień Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Guest Napisano 7 Czerwca 2013 #41067 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2013 jestem za przyda sie ten reg + to co consek a 1 pytanko czy jak adm zle polozy mine lub bedzie ktos pisal u@ i on jest sprawdzi czy to jego mina dopoki sam nie wejdzie ? a jak adm bd łamał reg to 2 admin moze mu dac bana? dodaj tez ze nie mozna sg kolo bsa i tez kolo ratunku hostow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Guest Napisano 7 Czerwca 2013 #41082 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2013 To oczywiście będzie niewinny, jedynie jak złożysz skargę na forum z dowodem gdzie ewidentnie admin stawia miny w przejściach, to dostanie ostrzeżenie, dobra uwaga, zaraz to zapiszę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Guest Napisano 7 Czerwca 2013 #41083 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2013 Nigdy u nas na serwerze nie było i nie będzie punktu że nie wolno stawiać min w przejściu... dlaczego ?? Bo co to jest przejście miejsce przez które się przechodzi, może być 10000 definicji tego miejsca. Ja ułożę taryfikator Jak obiecałem zrobię to maksymalnie do poniedziałku wieczorem, mam teraz egzaminy w weekend i muszę się do nich uczyć. Nie wiem czy skorzystam z twojego regulaminu bo regulamin jest w miarę w porządku ja zrobię bardzo dokładny taryfikator. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Guest Napisano 7 Czerwca 2013 #41097 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2013 taki sobie.. zgadzam się z Wilkiem a i co do 16 bitów zawsze na tylu gram ;/ ;d nie mam więcej w opcji ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Guest Napisano 7 Czerwca 2013 #41142 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2013 W porządku. Można zamknąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Guest Napisano 7 Czerwca 2013 #41154 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2013 Morderca, żartujesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Guest Napisano 7 Czerwca 2013 #41178 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2013 Morderco.... każdy serwer ( prawie bo wasz jeszcze nie ) z niewidzialną klasą WYMAGA od graczy 32 bit-ów... NA 16 ninja jest lepiej widoczny ... Także na twoim miejscu sciągną bym cs-a gdzie można mieć 32 bity i nagłos się do 16 nie przyznawał ;P Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Guest Napisano 7 Czerwca 2013 #41194 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2013 Hehe, toś sobie chłopie grób zaczął kopać ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Guest Napisano 7 Czerwca 2013 #41196 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2013 qRuBy nasz serwer też ma zakaz gry na 16 bitach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Procentowy Napisano 8 Czerwca 2013 #41251 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2013 Brawo morderca na 16 bitach ehh . A co do regulaminu to na tak przyda się ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Guest Napisano 8 Czerwca 2013 #41264 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2013 Ja się nie znam nie wiem na ilu gram nawet ;d ale raczej na 16 nie bo mnie ninja zawsze zabija .. ;/ i ja nigdy nie zartuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Guest Napisano 8 Czerwca 2013 #41272 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2013 Jak najbardziej Przydatny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Guest Napisano 8 Czerwca 2013 #41296 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2013 NIGHTWOLF, jeśli jeszcze by ci umknęło, to proponuję dopisać do regulaminu dla adminów, że mają obowiązek robić ss'y graczom z wh, ale kiedy zabijają oni nadmiernie ninję w celu zweryfikowania jego ilości bitów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi