Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jak już doskonale wiedzą admini COD400, oznaczam: @KreatywnyAli @Nejten c; @Malutka_22 @cover @SirJunior @Przemo*_* @S0B0T4 @Nodi, mamy u nas problem z reklamą. Nie wiem jak jest na innych serwerach, ale codziennie u nas wbijają goście o nicku "193x33x176x147 : 27015" i reklamują sieć. Sam daję 5-6 takich banów dziennie, a na pewno nie jestem jedyny. Oczywiście dajemy sobie radę, ale proponuję administracji zrobienie czegoś z tym fantem, bo raz, że tak czy siak przeszkadza to w grze, a dwa, że często wbijają, jak nie ma admina. To się toczy już bardzo długo, nie pamiętam kiedy na SB wzywałem @Doman na serwer i typ uciekał - JUŻ WTEDY to była jedna i ta sama sieć robiąca nam spam. Na pewno można coś zrobić, na przykład dorzucić na serwery jakieś pluginy, banujące za różne konfiguracje IP w nickach i różne konfiguracje wiadomości - te przegrywy i tak zawsze używają takich samych nicków i wysyłają te same, zbindowane wiadomości.

Jestem w stanie przyszykować dla administracji MH pliczek .txt z różnymi konfiguracjami wiadomości za które powinien być autoban, jednocześnie takie, żeby nie skrzywdziło niewinnego gracza :) Dajcie znać co o tym sądzicie, myślę, że wspólnymi siłami jesteśmy w stanie to pokonać.

Kijowe jest to, że to nie jest jakiś totalnie biedaserwer, tylko mikrosieć majaca dwa serwery, domenę .pl i MyBulletin, więc tyle czasu reklamowania i męczenia jednego serwera jakim jest nasz COD400 zasluguje na jakąś reakcję :) 

Jednocześnie można spróbować dialogu z tą siecią, bo na ich forum widze, że administracja zachęca jedynie do normalnego reklamowania na forach. Wątpię, żeby jakiś gracz sam z siebie to robił, więc musi to być ktoś z administracji. Wiadomości informują o "darmowym vipie za wbicie teraz", a wiadomo, działa to jak w mango - taka "oferta" jest 24/7 i to wcale nie jest żadne last minute. Podejrzewam wręcz, że w ogóle ta oferta jest fejkowa, bo gdyby za samo wbicie byłby VIP, to nie byłby żadnym VIPem. W związku z tym, podejrzewam, że ktoś z administracji/moderacji tejże sieci odpowiada za owe reklamy. Gracze nie mają w tym żadnego celu.

Teraz tylko proszę o zatwierdzenie możliwości wprowadzenia pluginu z algorytmem automatycznego bana, a ja już zaraz wezmę się do roboty i przygotuję listę potencjalnych fragmentów reklam na czacie.
I przy okazji, możecie mnie wyznaczyć do dialogu z tą ich siecią.

Pozdrówki :D 

Napisano

Niestety nie pomaga. Mamy na serwie gracza który wchodził na ab mimo destroyów kilka razy. A reklamowcy wiele razy dostawali również.

To jest jedynie kwestia kogoś od AMX, żeby zrobił plugin, ja zrobię pliczek z tekstami i tyle. Jak ktoś jest na nie, to nie chce pomóc sieci, kek

Napisano

Dla takich to powinni zrobić destroy windows ale to byłoby chyba za bardzo ostre zagranie. :D 

@Bezzi dobrze pisze,ale propozycja sama w sobie też jest dobra.

Napisano

No zawsze zapobiegawczo zwroty typu "wbijaj na nowy serwer" (byłoby tych konfiguracji ze 100, ale trzeba zrobić tyle, żeby nie robić po 2-3 słowa, bo wtedy ktoś za darmo moze dostać) mogą się przydać z autobanem. Do tego kilka konfiguracji kropek z cyframi też nie zaszkodzi, ale umiejętnie, znowu żeby nie było darmówek.

• 4 weeks later...
Napisano

watekzamkniety.png

Wątek został zamknięty przez moderatora forum.
Jeśli się z tym nie zgadzasz skontaktuj się z moderatorem lub administratorem, w celu ponownego otworzenia tematu.

Pozdrawiamy,
Zespół Multi-Head.pl

• Odpowiedzi 10
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Najaktywniejsi w tym temacie

Najaktywniejsi w tym temacie

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...