Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Wiem, że to nie jest dział skarg i odwołań, ale muszę tutaj wyjaśnić pewną sytuacje, bo być może doszło do małego nieporozumienia. @Bene, wczoraj rozmawialiśmy na ten temat na PW i wyraziłem swoją opinie na temat posta @Maajkeel 'a.  Z tego co usłyszałem była również dyskusja z innymi moderatorami. Zostałem poinformowany, że razem z innymi moderatorami uznaliście, że post Maajkela musi zostać ukarany.  Dzisiaj rano  zauważyłem notatkę w poście naszego Moderatora Ts3, brzmi ona tak "Długo się zastanawiałem, jak mamy rozumieć tego typu wypowiedzi. Po konsultacji z innymi moderatorami uznaliśmy, że taka mowa nienawiści jest niedopuszczalna na forum. Oczywiście, można za kimś nie przepadać lub nawet nie lubić- to Wasze prawo, ale tego typu wypowiedzi jednoznacznie negatywne, emanujące tak negatywną empatią nie są mile widziane. Każda neutralna osoba po przeczytaniu tego typu komentarza od razu negatywnie widzi autora i ocenianego. Jako że nie jesteś tutaj nowy Majkel i doskonale wiesz jak jest, ale z drugiej strony nie jesteś znany z tego typu wypowiedzi - udzielam Ci UPOMNIENIA  i wszystkich przestrzegam. Nawet wytaczając serię negatywnych ocen, powstrzymajcie się od takiego wylewu.. złości? Nawet nie wiem już jak mam to nazwać.

Wszystko pięknie wyjaśnione, ale wspomniałeś o UPOMNIENIU dla @Maajkeel'a, a w granicach godziny 13 dostaję powiadomienie o nowym ostrzeżeniu dla Maajkela. Nikogo tutaj nie zamierzam bronić, nic z tych rzeczy. Ostatnio jeden z naszych stałych bywalców (nie będę tutaj pisać kto) dostał 2 razy z rzędu upomnienie mimo tego, że jest on na forum zdecydowanie dłużej na forum niż Maajkel. Ja osobiście uważam, że ostrzeżenie było tutaj zdecydowanie za szybko, pozdrawiam

Napisano

Już śpieszę z wyjaśnieniem, najpierw poszła notatka z wiadomym tekstem, która informowała o zachowaniu i o conajmniej upomnieniu (którego nie dodałem jeszcze). Następnie skonsultowałem się z każdym moderatorem forum i podjąłem decyzję o nadaniu ostrzeżenia za karygodną wypowiedź. Niestety nie mamy możliwości edycji notatek. Co do naszego wspólnego znajomego który ciągle dostaje po koleżeńsku +0, mogę powiedzieć tylko iż nie sprawdziłem historii warnów

Majkeel otrzymywałeś już wcześniej ostrzeżenia za kulturę i spam więc Twoje rozumowanie jest nielogiczne. 

Napisano (edytowane)

Oczywiście, że dostałem wcześniej dwa ostrzeżenia, ponieważ zostałem przez was w odwołaniach totalnie olany. Wtedy także nie przyszło wam do głowy, aby dać mi zamiast chociaż jednego ostrzeżenia, jedno upomnienie.

Edytowane przez Maajkeel
Napisano
6 godzin temu, aureox napisał:

(Nie będę tutaj pisać kto) dostał 2 razy z rzędu upomnienie mimo tego, że jest on na forum zdecydowanie dłużej na forum.

6 godzin temu, Bene napisał:

Co do naszego wspólnego znajomego który ciągle dostaje po koleżeńsku +0, mogę powiedzieć tylko iż nie sprawdziłem historii.

Zacznijcie pisać nickiem, a nie nasz znajomy, nasz, nasz koleś bla bla. Traktujcie każdego jednakowo ;)

Tak by the way w.w posty moderacji to spam mój, który czytacie też - zły dział na wyjaśnianie sobie takich spraw. Warn powinien być zdjęty i tyle, a skoro moderacja nie potrafi obejść koło takiego tematu obojętnie to coś jest nie tak.

Tylko to chciałem napisać.

Napisano

Nie wiem czy jest ciągnąć to dalej... Fakty:

@Maajkeel dostał +1, i odrobił +1

@Bene podjął decyzję po rozmowach z innymi , widocznie większość zdecydowała o nadaniu punktu - inna sprawa , że inni nie dostają - przyznał się że nie sprawdził historii warnów, ale na pewno teraz będzie sprawdzał

Sam uważam, że nie ważne jaką masz rangę, musisz podlegać regulaminowi jak każdy i nie powinno być od tego odstępstw, inna sprawa że regulamin czasami nie określa pewnych rzeczy. Nie zawsze wszystko widzimy, po to są zgłoszenia, dlatego też zaglądamy w nie i wtedy podejmujemy decyzje - pamiętajcie, że możecie zgłaszać i wtedy szybciej każdy dostanie to na co zasłużył.

Bene zrobił wszystko w porządku, zobaczył wypowiedź, skonsultował się i podjął decyzję. Maajkel dostał warna i jak przykładny użytkownik go odrobił. Zostawmy już ten temat.

W innych sprawach, jak kto kogo za co i kiedy "karał", obiecujemy większą wnikliwość!

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...