Skocz do zawartości

Estetyka działów.

Cocona_!

Rekomendowane odpowiedzi

Otóż ostatnio zmienialiście styl forum, co by wyżej wspomnianą estetykę poprawić i nieco rozbudzić społeczność. Wypadałoby pójść za ciosem i posprzątać nieco bałagan w działach.

O ile rozumiem trzymanie istotnych tematów, które nadal informują o czymś ważnym, tak nie mogę zrozumieć dlaczego tematy, które nie mają żądnej wartości zarówno dla administracji, jak i zwykłych użytkowników nadal leżakują na swoich miejscach.

Przykładowy dział: https://multi-head.pl/forum/266-nowości-na-serwerze/

A w nim znajdziemy rs'y z 2013 roku.. Po co?

Jakieś kosmiczne tematy tego pokroju > CLICK przecież to nawet dd2 nie jest. Jest tego od groma w każdych działach. Podpięte tematy, które dawno ważność straciły, bądź po zmianie stylu ich estetyka przebija oczy na wylot.

Jeśli bawicie się w statystyki, to przecież te tematy, mogą pełnić taką samą funkcje będąc w archiwum. Macie jedno globalne archiwum jeśli nie chcecie tam umieszczać tematów, to można pomniejsze archiwum zrobić w każdym dziale serwera.

Ja rozumiem, że będąc w dziale propozycji umyślnie tematy są zostawiane by:

1. Można było szybko znaleźć czy dany temat był poruszany.

2. Widać było aktywność, a nie pusty dział.

Co i tak nie zmienia faktu, że propozycja z roku 2013 odrzucona, bądź przyjęta zostanie inaczej odebrana w 2018.. Zmieniła się baza ludzi, wszystko się z czasem zmieniło, a wy za bardzo się przywiązaliście do tych czystych statystyk. Ustalcie sobie jakiś termin ile te tematy w działach powinny kisieć.

Nowy rok się zbliża idealna okazja, by odświeżyć te działy i skupić się na tym, co jest, a nie co było. Tak, tak wiem "jakiś nowy plebs się zjawił i mu nic nie pasuje, ma czelność sugerować nam co mamy robić". No właśnie nowa osoba, która chciałaby wnieść trochę aktywności na forum, świeżej krwi, a odrzuca ją bałagan na forum.

• Donator
  • Premium
  • Redaktor

Wiele razy posiłkowałem się starymi tematami np. przy artykułach, konkursach czy innych pierdołach. Jest dobrze tak jak jest.
Może rzeczywiście kilka tematów można by odpiąć i to z tym głównie mógłby ktoś zrobić porządek ale przenoszenie tego do jednego 'działu' archiwum jest bez sensu.
No chyba, że komuś by się chciało zrobić takie archiwum z prawdziwego zdarzenia, że tematy z nowości na codzie 400 będą w archiwum nowości coda 400 ale wydaje mi się, że nie ma co się zajmować takimi pierdołami i tracić czasu.

Edytowane przez SQNFUN

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...