elo999 Napisano 26 Grudnia 2018 #540742 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2018 Gram tu od 2 dni i co mnie zastanawia to czemu jest taka lipa z respami ? Przecież na chwilę obecną: 70% czasu to samo wychodzenie z respa i gonienie do drużyny do przeciwnej, a może 30% czasu to samo strzelanie (a myślałem, że na tym właśnie polega DM). Nie wspomnę już o tym, że taki układ powoduje, że co chwilę napotyka się zgraję 3,4,5 przeciwników na raz i nie mija 1 nanosekunda zanim ląduję w piachu. Następnie respi mnie kilometr od nich i znowu więcej biegania niż strzelania. Połowa ludzi w drużynie jest skampiona przed trupem z AWP i wolą wyczekiwać wybiegających fragów niż iść i się strzelać, no niestety, niektórzy mają zabetonowane mózgi i nic się z tym nie zrobi. Z resztą taki układ temu sprzyja. Admini nic z tym nie robią, z resztą co mają zrobić, musieliby kickować 10 ludzi co 5 minut. Zróbcie z tego serwera normalny DM z respami na całej mapie i bez podziału stron, bo gram w ta grę dłużej niż wynosi średnia wieku przeciętnego gracza tutaj, a takiej lipy z DM jeszcze nie widziałem. Ewentualnie jak macie pełne macie przed wprowadzeniem jakiejkolwiek modyfikacji to przeróbcie/dostawcie DM z prawdziwego zdarzenia. Bo dobrze się strzela na tym hostingu. Jakby było inaczej to bym nie został na tym serwie dwóch minut. Chociaż i tak nie zostanę jak coś z tym nie zostanie zrobione. Biegać to ja sobie mogę w FIFIe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocina Napisano 27 Grudnia 2018 #540892 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2018 Myślę, że respawny są akurat bardzo dobrze wyważone po obu stronach. Co do kamperów, to staramy się z eQ'LiNuX'em panować nad sytuacją w miare możliwości. DM bez podziału na strony byłby jeszcze w gorszy, w przypadku serwera z 32 slotami, grając skupiałbyś się, na "nie umieraniu" w momencie respa, a nie na zabijaniu innych graczy. Jak serwer będzie z dobrej kondycji, i będzie non stop grało sporo graczy, to myślę, że można porozmawiać z administracją i pokombinować coś nad nowym serwerem, np 24 slotowym z mapcyklem obejmującym więcej map, ale to zobaczymy co czas przyniesie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elo999 Napisano 27 Grudnia 2018 Autor #540944 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2018 Cytat Myślę, że respawny są akurat bardzo dobrze wyważone po obu stronach No jeżeli lubisz 3/4 swojego czasu bezsensownie biegać po mapie żeby spotkać przeciwnika to tak. Wtedy jest rewelacja. 9 godzin temu, kocina napisał: DM bez podziału na strony byłby jeszcze w gorszy, w przypadku serwera z 32 slotami, grając skupiałbyś się, na "nie umieraniu" w momencie respa, a nie na zabijaniu innych graczy. Bzdura z dwóch powodów. Po pierwsze kiedyś 32-slotowych serwerów z DM było pełno i nikt nie narzekał, pozwalają trenować refleks. Po drugie na tym serwerze nigdy nie ma 32 osób, wystarczy spojrzeć na gametrackera. Realnie ta liczba waha się od 16 do 26 graczy, a to już do zwykłego DM jest idealnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sypkilopez Napisano 29 Grudnia 2018 #541204 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2018 Nie raz tam wejdę i jak jest mało graczy to żeby kogoś zabić trzeba się nalatac. Z kolei kiedy jest ich więcej potrafi zrespic mi na plecach 3 przeciwników na raz i nawet obrócić się nie zdąże . Serwer na pewno był by lepiej grywalny gdyby te rzeczy zostały poprawione. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FPS_761 Napisano 8 Stycznia 2019 #542590 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2019 Dnia 29.12.2018 o 15:07, sypkilopez napisał: Nie raz tam wejdę i jak jest mało graczy to żeby kogoś zabić trzeba się nalatac. Z kolei kiedy jest ich więcej potrafi zrespic mi na plecach 3 przeciwników na raz i nawet obrócić się nie zdąże . Serwer na pewno był by lepiej grywalny gdyby te rzeczy zostały poprawione. To sie zgadza i ja za tym. Dnia 27.12.2018 o 05:56, kocina napisał: DM bez podziału na strony byłby jeszcze w gorszy, w przypadku serwera z 32 slotami, grając skupiałbyś się, na "nie umieraniu" w momencie respa, a nie na zabijaniu innych graczy. Jak serwer będzie z dobrej kondycji, i będzie non stop grało sporo graczy, to myślę, że można porozmawiać z administracją i pokombinować coś nad nowym serwerem, np 24 slotowym z mapcyklem obejmującym więcej map, ale to zobaczymy co czas przyniesie. To chyba na ZK (juz nie istnieje) nie grales nigdy.Jeden z lepszych DM kazdy na kazdego wieksze map cycle i losowy spawn a nie w jakis grupach.Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi