HardeQ Napisano 8 Grudnia 2014 #238547 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2014 Witam, otóż na naszym serverze można spotkać dział z skargami i uwagami, ja natomiast spróbuję zaproponować dział "Pochwały" (Dla adminów, moderatorów, redaktorów itp). Na czym to by polegało? Osoby, które dostrzegły starania jakiegoś użytkownika forum/servera na rzecz lepszego działania sieci/lepszej gry pisały by pochwałę wg. wzoru (Jeśli się to przyjmie to jakiś wzór napiszę). Każde takie zgłoszenie byłoby poparte odpowiednimi dowodami (ss, rozmowy itd.). Taka osoba byłaby sprawdzana (po ok. 3 pochwałach) przez wyznaczonego użytkownika (mogę być to nawet ja). (Pochwały po koleżeńsku się nie będą liczyć). Taka pochwałą jest motywacją, lecz to nie wszystko. Osoba, która otrzymała by odpowiednią ilość pochwał (niewymuszonych i sprawdzonych) otrzymywałaby np. jakiś bonus na serverze na którym stacjonuje/na forum. Jakie są tego pozytywy: 1. Jak na dłoni widać kto jest wartościowym i sumiennym adminem (itp..) 2. Pobudzająca motywacja do dalszej pracy (Bez odpowiedniej motywacji nie ma odpowiedniej pracy). 3. Jeśli ktoś jest zmotywowany to działa w 100% na korzyść sieci. Panów administratorów jak i nas to nic nie kosztuje, a myślę opcja to bardzo fajna, pozdrawiam. Pozdrawiam, HQ. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Guest Napisano 8 Grudnia 2014 #238548 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2014 Ciekawa propozycja, nic nie daje kopa do pracy tak, jak pochwała. Na forum też pasowałoby taki dział utworzyć, jeśli go nie ma . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Livio Napisano 8 Grudnia 2014 #238549 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2014 Hehe wiedzialem ze ktos coś takiego zaproponuje jestem za Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kristo Napisano 8 Grudnia 2014 #238553 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2014 Jestem za, bardzo kreatywna propozycja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Guest Napisano 8 Grudnia 2014 #238560 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2014 Oczywiście że jestem za! pochwały na moderatorów itd muszą być na każdym Forum :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HardeQ Napisano 8 Grudnia 2014 Autor #238564 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2014 Otóż nie muszą być na każdym forum bo nie każde forum wykazuję się taką inicjatywą, a przecież co jak co ale to jest ogromna motywacja do sumiennej pracy adminów. Dziękuje za pozytywne opinię w temacie. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Guest Napisano 8 Grudnia 2014 #238566 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2014 Może nie na każdym przesadziłem troszkę ale w wiekszości jest taki dział i zgadzam się z tobą w 100% również pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dupadupadupadupa Napisano 8 Grudnia 2014 #238567 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2014 Powiem Ci, że podoba mi się ten pomysł. Jak to napisał citkos - nic nie daje kopa do pracy tak, jak pochwała. Jestem jak najbardziej za Tylko boję się, że bardzo mało ludzi będzie składało te pochwały. No ale może się przyjmie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kenpachi Zaraki Napisano 8 Grudnia 2014 #238586 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2014 No HardeQ, a jednak używasz tego orzeszka w główce ^^ Pomysł b.dobry, tak samo nagrody. Oczywiście się ustali zasady np. taka pochwała : Jest super fajny i ogólnie taki hispter i joł joł że hohoho . Nie przejdzie ale to jak już by pomysł wszedł w życie. Ogólnie jestem jak najbardziej Za Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Guest Napisano 8 Grudnia 2014 #238587 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2014 Bardzo dobry pomysł ! Aby zbulwersowany gracz mógł wejść na nasze forum i pochwalić admina, że zbanował go właściwie ! A tak całkiem serio bardzo dobry pomysł ! 3x TAK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Guest Napisano 8 Grudnia 2014 #238592 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2014 Jestem na tak: -Kiedys juz sam o tym wspominalem ale nie na powaznie - Motywacja sie poprawi - Naprawde fajna opcja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Teez. Napisano 8 Grudnia 2014 #238595 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2014 Oczywiście, że tak. Ale za dużo tego będzie na moja osobe, mrr . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Malu Napisano 8 Grudnia 2014 #238597 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2014 Oczywiście jestem za Oby było jak najmniej wymuszonych głosów oraz sztucznych rozmów :good: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sy[K]uS Napisano 8 Grudnia 2014 #238598 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2014 Z jednej strony tak ale moim zdaniem to trochę dziwne będzie.. Ktoś pomogł to robić ss, rozmów, czynów, omg -,- Będzie kolesiostwo itd, ja jestem sceptycznie nastawiony do tego pomysłu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HardeQ Napisano 9 Grudnia 2014 Autor #238620 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2014 SyKuS dlatego jest kwestia szczegółowego sprawdzenia pracy tego admina, pochwały po koleżeńsku zawsze były i będą, lecz to nie znaczy, że nie ma na nie rady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Guest Napisano 9 Grudnia 2014 #238625 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2014 też jestem na tak z pochwałami pochwały motywują do pracy kazdy admin to pochwale bd zmotywowany do dalszego dzialania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Guest Napisano 9 Grudnia 2014 #238632 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2014 Oczywiście, że tak. Ale za dużo tego będzie na moja osobe, mrr . Coś sugerujesz a dlaczego akurat na Ciebie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Galaxy Napisano 9 Grudnia 2014 #238637 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2014 Bardzo dobry pomysł Napewno wypali pomyslnie jestem za stworzeniem takiego poddziału. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bydlak Napisano 9 Grudnia 2014 #238648 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2014 Pomysł bardzo ciekawy, oczywiście jestem jak najbardziej na Tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Procentowy Napisano 9 Grudnia 2014 #238654 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2014 Ogólnie to mógłbym zrobić oddzielny dział dla każdego serwera. (Tzn. że w pod każdym działem dla danego serwera powstanie dział pochwał) Taka mała propozycja ode mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Guest Napisano 9 Grudnia 2014 #238661 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2014 Tak czy siak, jestem za! Wszyscy chcą, aby ich praca była doceniana przez innych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HardeQ Napisano 9 Grudnia 2014 Autor #238662 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2014 @Procentowy gryzie się to z moją propozycją, a poza tym lepiej sprawdzać jeden dział, a nie piętnaście :v Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Guest Napisano 9 Grudnia 2014 #238665 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2014 Lepiej jeden, ogólny dział. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kakadu Napisano 9 Grudnia 2014 #238673 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2014 Propozycja procentowego na + ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sy[K]uS Napisano 9 Grudnia 2014 #238674 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2014 Jak juz to jeden dział a nie po jednym do serwa...wchodzisz i patrzysz kto lubi pomagać, dobrze sprawuje swoje obowiązki itd... a nie 15 działów, bez sensu.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi