Cthulhu2 Napisano 3 Września 2014 #204551 Napisano 3 Września 2014 Wywiady dodawane do podan dla redaktorów są według mnie tracone, ponieważ nazwa tematu podania dla rekrutacji, nie zawiera żadnej wzmianki o tym z kim zostal przeprowadzony wywiad w środku (do podania). Jest ranga Redaktor naczelny która na obecna chwile jest o kant tyłka rozbić. Ponieważ niczym sie nie różni od zwyklego redaktora. Tak samo jak i Super Moderator ale o to inna historia. Przejde do sedna sprawy, co bym chcial zobaczyć. Ostatnie slowo w podaniu na redaktora ma Naczelny. W sumie to jego widzi mi się. Dlatego proces rekrutacji przerobiłbym na taki. Wacek sklada podanie na redaktora. I nikt inny prócz naczelnego nie moze w nim nic napisać, najlepiej zamknac temat. Naczelny kontaktuje sie z osoba z podania i wybiera dla niego osobę z którą ma przeprowadzic wywiad. Wacek robi wywiad i wysyla go na PW do naczelnego. I wtedy jeśli naczelny sie zgodzi, ten zostaje redaktorem i moze dodać wywiad w dziale wywiady z odpowiednia nazwa tematu. Wacka podanie zostanie zaakceptowane, lub nie. Co jest równoznaczne z poinformowaniem ludzi czy ktoś dostał tą rangę czy nie ofc. Nie jest to dużo zachodu a same plusy jak Np. + Wywiady nie będą znikać w natłoku zaakceptowanych i odrzuconych podań + Ranga Naczelny w końcu do czegoś będzie zobowiązywać, a nie tylko kolorek i nazwa + Uniknie się robienia wywiadów z jedną osobą kilka razy, bo naczelny decyduje z kim ma byc wywiad + jakiś pewnie jeszcze plus jest -minus jest taki ze jest to zmiana, a ludzie zmian nie lubia.. Mam nadzieje ze po przemyśleniu będzie to mialo sens Ranga powinna do czegoś zobowiązywać. :miecz:
Gość Guest Napisano 3 Września 2014 #204552 Napisano 3 Września 2014 Jestem na Nie Wlasnie po to sie ludzie wypowiadaja bo to oni beda czytac ich wywiady itp. A naczelny pilnuje redaktorow oraz akceptuje ich podania wiec jednak cos robi
bydlak Napisano 3 Września 2014 #204553 Napisano 3 Września 2014 Również nie podoba mi się ten pomysł ponieważ te wywiady są robione dla nas bo to my je czytamy jak i oceniamy, tak więc mamy też dać prawo swój głos czy dana osoba się nadaję, Naczelny ma ostateczne słowo czy dana osoba się nadaje czy też nie.
Cthulhu2 Napisano 3 Września 2014 Autor #204555 Napisano 3 Września 2014 Troche szerzej panowie otwórzcie oczy, bo skupiliście się na sposobie naprawy niż na sednie problemu. Który napisze w prost.. jest taki że.. [align=center]Fajne wywiady gubią się w podaniach.[/align]
August Napisano 3 Września 2014 #204556 Napisano 3 Września 2014 Daniel, a popatrz w drugą stronę. Skoro widzi mi się RN będzie, żeby ze mną przeprowadzić wywiad, a Ja nie chcę z daną osobą przeprowadzać wywiadu, to co wtedy? To jest trochę błędne koło i ten pomysł jest inny, ale nie jest dopracowany za bardzo..
Cthulhu2 Napisano 3 Września 2014 Autor #204557 Napisano 3 Września 2014 Dobra to już kij z tym redaktorem i rekrutacja; ale osobno wywiad z podania niech trafia do wywiadów.. gdybym był nowy na forum to skąd miałbym wiedzieć że wywiad z zieloną został przeprowadzony do podania marlenki?
MemesiO Napisano 3 Września 2014 #204614 Napisano 3 Września 2014 Jak redaktor zachce, to weźmie wywiad w nowym temacie otworzy co za problem? Jak nie dostanie redaktora to Naczelny niech zrobi temat, skopiuje wywiad i wstawi, jedynie w wymaganiach dodać, że zezwala się na kopiowanie wywiadów przez Redaktora Naczelnego.
Gość Guest Napisano 3 Września 2014 #204753 Napisano 3 Września 2014 Również myślę,że powinno zostać tak jak jest. O to tutaj chyba chodzi,żeby ludzie wyrazili opinię o kandydacie. Redaktor powinien mieć dobry kontakt z ludźmi i w miarę reputację. Żeby to ustalić potrzebni są ludzie i ich opinie.
pionteczekessa Napisano 3 Września 2014 #204782 Napisano 3 Września 2014 Podobnie jak w UBTeam, wypowiedzi w podaniach o redaktora są zbędne. Po co naczelnemu informacja o tym, że ktoś jest taki, a nie inny, skoro chodzi tu tylko i wyłącznie o ciekawy wywiad, w którym zawarte będą poprawna gramatyka i ortografia?
Cthulhu2 Napisano 4 Września 2014 Autor #204845 Napisano 4 Września 2014 Rozmawialiśmy już na ten temat i dużo osób się zgadza z tym że rangi typu Naczelny są niepotrzebne. I ten podział na Redaktor/Recenzent.. przecież to synonim. Tak samo jak VIP i Celebryta. A tworzenie rangi naczelny grafik ? Jak już ktoś napisał kiedyś "Wkurza mnie to, że oceniają nas osoby bez jakiegokolwiek pojęcia o grafice" Jeśli takie osoby oceniają nasze prace, to TE same osoby będą wybierać naczelnego ? Trochę bezsens.
Rekomendowane odpowiedzi
Najaktywniejsi w tym temacie
4
1
1
1
Popularne Dni
3 Wrz
9
4 Wrz
1
19 Paź