Skocz do zawartości

Podania i wywiady

Cthulhu2

Rekomendowane odpowiedzi

Wywiady dodawane do podan dla redaktorów są według mnie tracone, ponieważ nazwa tematu podania dla rekrutacji, nie zawiera żadnej wzmianki o tym z kim zostal przeprowadzony wywiad w środku (do podania).

Jest ranga Redaktor naczelny która na obecna chwile jest o kant tyłka rozbić. Ponieważ niczym sie nie różni od zwyklego redaktora. Tak samo jak i Super Moderator ale o to inna historia.

Przejde do sedna sprawy, co bym chcial zobaczyć.

Ostatnie slowo w podaniu na redaktora ma Naczelny. W sumie to jego widzi mi się. Dlatego proces rekrutacji przerobiłbym na taki.

Wacek sklada podanie na redaktora. I nikt inny prócz naczelnego nie moze w nim nic napisać, najlepiej zamknac temat.

Naczelny kontaktuje sie z osoba z podania i wybiera dla niego osobę z którą ma przeprowadzic wywiad.

Wacek robi wywiad i wysyla go na PW do naczelnego.

I wtedy jeśli naczelny sie zgodzi, ten zostaje redaktorem i moze dodać wywiad w dziale wywiady z odpowiednia nazwa tematu.

Wacka podanie zostanie zaakceptowane, lub nie. Co jest równoznaczne z poinformowaniem ludzi czy ktoś dostał tą rangę czy nie ofc.

Nie jest to dużo zachodu a same plusy jak Np.

+ Wywiady nie będą znikać w natłoku zaakceptowanych i odrzuconych podań

+ Ranga Naczelny w końcu do czegoś będzie zobowiązywać, a nie tylko kolorek i nazwa

+ Uniknie się robienia wywiadów z jedną osobą kilka razy, bo naczelny decyduje z kim ma byc wywiad

+ jakiś pewnie jeszcze plus jest :P

-minus jest taki ze jest to zmiana, a ludzie zmian nie lubia.. Mam nadzieje ze po przemyśleniu będzie to mialo sens

Ranga powinna do czegoś zobowiązywać. :miecz:

Jestem na Nie

Wlasnie po to sie ludzie wypowiadaja bo to oni beda czytac ich wywiady itp.

A naczelny pilnuje redaktorow oraz akceptuje ich podania wiec jednak cos robi

Daniel, a popatrz w drugą stronę. Skoro widzi mi się RN będzie, żeby ze mną przeprowadzić wywiad, a Ja nie chcę z daną osobą przeprowadzać wywiadu, to co wtedy? To jest trochę błędne koło i ten pomysł jest inny, ale nie jest dopracowany za bardzo..

Jak redaktor zachce, to weźmie wywiad w nowym temacie otworzy co za problem? 

Jak nie dostanie redaktora to Naczelny niech zrobi temat, skopiuje wywiad i wstawi, jedynie w wymaganiach dodać, że zezwala się na kopiowanie wywiadów przez Redaktora Naczelnego.

Również myślę,że powinno zostać tak jak jest. O to tutaj chyba chodzi,żeby ludzie wyrazili opinię o kandydacie. Redaktor powinien mieć dobry kontakt z ludźmi i w miarę reputację. Żeby to ustalić potrzebni są ludzie i ich opinie.

Rozmawialiśmy już na ten temat i dużo osób się zgadza z tym że rangi typu Naczelny są niepotrzebne.

I ten podział na Redaktor/Recenzent.. przecież to synonim.

Tak samo jak VIP i Celebryta.

A tworzenie rangi naczelny grafik ? Jak już ktoś napisał kiedyś "Wkurza mnie to, że oceniają nas osoby bez jakiegokolwiek pojęcia o grafice" Jeśli takie osoby oceniają nasze prace, to TE same osoby będą wybierać naczelnego ? Trochę bezsens. ;)

• 1 month later...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...