SQNFUN Napisano 31 Grudnia 2015 #376067 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2015 Witam, postanowiłem napisać krótki poradnik w jaki sposób najlepiej rozpocząć grę na serwerach COD. Co prawda wszystko co zamieściłem W tym 'poradniku' jest oczywiste dla stałych graczy ale mam nadzieje że komuś się przyda. Na początku przedstawię kilka prostych komend z których warto korzystać podczas gry. Poniższe komendy wpisujemy na czacie : --- KOMENDY --- /questy - menu do wyboru zadań (więcej o questach za chwilę) /wymien - menu dotyczące wymiany perków pomiędzy graczami (więcej o wymianie perków za chwilę) /ks - menu dotyczące killstreak'ów (więcej o killstreakach za chwilę) /daj - menu do oddania perku innemu graczowi /klasa - menu do wyboru klasy którą chcemy grać / każda klasa posiada unikalne umiejętności i statystyki /klasy - menu w którym mamy opis wszystkich klas możliwych do wyboru /sklep - menu sklepu w którym możemy kupić perk czy odrobine xpa za $ /reset - resetujemy statystyki (życie, kondycja itd.) do ponownego podziału /sell - sprzedaje nasz aktualny perk za 3000$ (musimy być żywi) /drop - wyrzuca nasz aktualny perk (możemy być nieżywi) /pomoc - informacja dotycząca komend podanych poniżej --- WYMIANA/ULEPSZEANIE PERKÓW --- Niektóre z perków można ulepszyć poprzez wymiane (/wymien). Wygląda to tak że wymieniamy swój perk z jakimś innym graczem i dzięki temu nasz perk(oraz tego gracza) ma szanse się ulepszyć lub osłabić. Oczywiście gdy wymieniamy się z jakimś graczem lepiej się wcześniej dogadać czy zgadza się on na ulepszenie perku i czy go nam później odda. --- KILLSTREAK --- /ks - menu "KillStreaku" / jeżeli zabijemy przykładowo 3,4,5 osób z rzędu bez zginięcia możemy skorzystać z dodatkowych możliwości : UAV(3) - Widzimy przeciwników na radarze Counter UAV(4)* - wyłącza UAV przeciwników Care Packed(4)* - zrzuca 1 skrzynkę wyposażenia z której otrzymamy losowy "KillStreak" Predator Missle(5)* - odpalamy zdalnie sterowany pocisk Sentry Gun(5)* - stawiamy działko które strzela w przeciwników Airstrike(6) - zrzucamy salwę pocisków z nieba w kierunku naszego celownika Emergency Airdrop(9)- zrzucamy 5-6 skrzynek wyposażenia z których otrzymamy losowe "KillStreaki" EMP(15) - drużynie przeciwnej znika celownik, radar, wyłącza /ks (można używać /sklep'u lecz nie widać menu) Nuke(20) - wszyscy gracze giną oraz jest zmiana mapy na nextmap *Counter UAV/Care Packed oraz Predator Missle/Sentry Gun aktywują się losowo --- BINDY --- Polecam wszystkim zbindować w konsoli te 4 klawisze, pokaże jak to wygląda u mnie : bind f "say /sell" - przyciskiem f będziemy sprzedawać perk który nie jest nam potrzebny bind v "say /perk" - przyciskiem v będziemy sprawdzać jaki perk aktualnie posiadamy bind [ "say /sklep" - przyciskiem [ będziemy otwierać sklep bind ] "say /ks" - przyciskiem ] będziemy otwierać menu KillStreak'a --- QUESTY --- Kiedy już zbindujemy klawisze i wybierzemy odpowiednią dla nas klasę przechodzimy do zadań. Kiedy wpiszemy /questy lub /zadania otworzy nam się menu zadań (w 4rech rozdziałach). Najlepiej i najbardziej korzystnie będzie jak zaczniemy wykonywać zadania w takiej kolejności : - Questy w których musimy odebrać daną ilość obrażeń - Questy w których musimy zabić określoną ilość osób - Questy w których musimy ustrzelić określoną liczbę headshotów - Questy w których musimy podłożyć/rozbroić pakę oraz uratować zakładników --- DOBRE RADY --- To chyba na tyle, a na koniec kilka dobrych rad ode mnie 1. Starajcie się poznać wszystkie perki dostępne na serwerze aby wybrać kilka ulubionych które dobrze współgrają z klasą którą zamierzacie grać. 2. Kiedy trafi się Wam perk który oddziałowuje z inteligencją (np. naboje pułkownika), a aktualnie macie dobrane inne statystyki to warto użyć komendy /reset i na szybkiego wrzucić wszystko w inteligencje, a reszte według uznania. Poradnik napisałem na podstawie serwera COD 400 ale sądzę że przy większości COD'modów jest podobnie. Jeżeli ktoś ma jakieś sugestie lub uwagi proszę pisać PW, a Ja postaram się to zaktualizować w tym temacie. Bezzi dodał reakcję 1 @ Udostępnij Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi