Kagi Napisano 16 Sierpnia 2017 #467456 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2017 Cześć. Czy jest tu ktoś ektomorfikiem jak ja i wie jak szybko przybrać na masie? Oprócz gainerów bo nie chce być ulany po kilku dniach. Obecnie 180/63 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Opiekun Sieci Born Napisano 16 Sierpnia 2017 #467467 Opiekun Sieci Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2017 Jeżeli nie chcesz używać gainerów itd., polecam tobie wizytę u dietetyka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kagi Napisano 16 Sierpnia 2017 Autor #467468 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2017 Też się zastanawiam, ale jednak szkoda mi kasy ale pomyślę nad tym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RYBSON Napisano 16 Sierpnia 2017 #467469 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2017 Sam bym chciał przytyć (175/60) ale nie da rady. Jem jem jem i nic. Podobno dietetyk by coś pomógł ale wiemy, że to kosztuje. W internecie niby jest dużo sposobów ale każdy jest inny i inaczej wszystko przyswaja. Na twoim miejscu zacząłbym dietę wysoko tłuszczową czy jak to tam żebyś miał z czego budować mase. To chyba by było najrozsądniejsze. Mogę się też mylić, bo nie znam się na dietetyce na tyle żeby stwierdzić co jest dobre ale tłuszcz to jednak podstawa w masie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mamusiaa Napisano 16 Sierpnia 2017 #467471 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2017 (edytowane) Silownia, dieta Mój brał coś dieta + siłownia efekt mhm super Edytowane 16 Sierpnia 2017 przez M a m c i a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kagi Napisano 16 Sierpnia 2017 Autor #467472 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2017 Ja wiem. Tłuszcze, białko, wszelkie węglowodany, ja to wiem. W internecie jest sporo, ale o kant du*y można potłuc większość. Pytam osób, które serio zrobiły coś w tym kierunku jako ekto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kagi Napisano 16 Sierpnia 2017 Autor #467473 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2017 Siłownia jest cały czas, ale ona mi masy nie da Jedynie mięśniową ale najpierw muszę mieć tłuszczową Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kagi Napisano 16 Sierpnia 2017 Autor #467474 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2017 Bo ćwiczę bardzo długo, ale bez efektów od dłuższego czasu właśnie przez to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Opiekun Sieci Born Napisano 16 Sierpnia 2017 #467477 Opiekun Sieci Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2017 A dzienne zapotrzebowanie kaloryczne wyrabiasz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kagi Napisano 16 Sierpnia 2017 Autor #467480 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2017 Tak, mam do zjedzenia (z tego co wiem) to 2800-3100 kcal i tyle wyrabiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Doman Napisano 16 Sierpnia 2017 #467542 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2017 Bądź jak ja siedź tylko w pokoju i jedź xdd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ScoobyDoo Napisano 16 Sierpnia 2017 #467543 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2017 Zacznij pić piwo to ci bęben Pączuś urośnie.... SQNFUN i Th3End dodali reakcje 2 @ Udostępnij Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bezzi Napisano 17 Sierpnia 2017 #467552 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2017 Polecam białko zwykłe czyste bez dodatków (skoro nie ćwiczysz). Ustal sobie dietę jedz dziennie po 5 posiłków o tych samych godzinach nigdy nie jedz do syta, a tak żebyś czuł sie komfortowo. Pamiętaj żeby nie siedzieć w domu po posiłkach staraj sie być aktywny idz na spacer z psem itp. ;p Wazylem 65kg teraz 85 progres jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
`KinG` Napisano 17 Sierpnia 2017 #467560 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2017 Dam Ci 6kg masy jak chcesz hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
5g_KoLoS Napisano 17 Sierpnia 2017 #467576 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2017 Sam jestem ektomorfikiem i mam straszne problemy z przybraniem nawet 0,5kg na masie. Znajomy który ma podobny organizm zaczął stosować podczas treningów Demace i szybko przybrał na masie, Środek ten choć ciężko dostępny, powoduje zwiększenie ilości wody która jest w organizmie, przez co gwałtownie rośnie masa, aby się nie "zalać" należy mieć odpowiednio dobraną dietę i regularnie ćwiczyć co ważne przed, jak i po zakończeniu kuracji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kagi Napisano 17 Sierpnia 2017 Autor #467649 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2017 @5g_KoLoS już coś konkretnego, dzięki za info @Bezzi+++ ćwiczę regularnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QQisBAck Napisano 17 Sierpnia 2017 #467662 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2017 @Kagi Najważniejsze są dwa posiłki, rano + przed treningiem. Jeśli chcesz nabrać masy mięśniowej w miarę krótkim okresie to nie polecałbym diety tłuszczowej. Przed treningiem musi być spora ilość węgli, dostarczą energie podczas treningu + lepsze samopoczucie. Dieta tłuszczowa jest bardziej dla zaawansowanych zawodników, którzy pilnują jedzenia i zazwyczaj wykonują ją zaraz po wykonaniu redukcji. Pamiętaj, liczy się makro w diecie .. KCAL to nie wszystko, chyba że chcesz się zalać fatem i być grubą świnią bez mięśni. Gainer dla początkowych to głupota, pare miesięcy pochodzisz i wtedy mógłbyś się rozglądać za suplami. Polecam creatine universal mono + vitargo, białko dostarczysz z posiłków. Jakbyś chciał to mogę podesłać diete, jak ważyłem 82 kg przy 182 CM wzrostu. Również ektomorfik. Pozdrawiam QQ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kagi Napisano 17 Sierpnia 2017 Autor #467663 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2017 Możesz podesłać coś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Livio Napisano 17 Sierpnia 2017 #467753 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2017 @Freezu moze niech nie glowny ektomorfik wypowie jak nabiera masy :- ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Malu Napisano 28 Sierpnia 2017 #469907 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2017 Wdupcam geinery i jakoś nie zalewam się tłuszczem, jedz więcej niż dasz radę. Podnoś więcej niż dasz radę. Chudzielce go nienawidzą. Znalazł skuteczny sposób jak przybrać masę mięśniową. Sprawdź jak! Spoiler Ripton, Doman i RYBSON dodali reakcje 3 @ Udostępnij Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionteczekessa Napisano 28 Sierpnia 2017 #469955 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2017 za mało jesz napisz na pw to doradzę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ScoobyDoo Napisano 28 Sierpnia 2017 #469962 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2017 54 minuty temu, Freezu napisał: za mało jesz napisz na pw to doradzę Ja nadal twierdzę że za mało piwa pije.... mięsień piwny momentalnie rozbuja.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionteczekessa Napisano 29 Sierpnia 2017 #470027 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2017 17 godzin temu, ScoobyDoo napisał: Ja nadal twierdzę że za mało piwa pije.... mięsień piwny momentalnie rozbuja.... najpierw łapy, bo będzie wyglądał jak worek z dwoma patykami po bokach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MERTON Napisano 23 Września 2017 #473661 Udostępnij Napisano 23 Września 2017 Jedź codziennie o tych samych godzinach. Np. 4-5 razy dziennie o dokładnie tej samej godzinie i tego nie zmieniaj. Szybko przybierzesz na masie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knopa Napisano 23 Września 2017 #473670 Udostępnij Napisano 23 Września 2017 Polecam dużooo ryżu z kurczaczkiem, białko i kratyne. Efekty zadowalające I tak jak wspomniał kolega wyżej posiłki dzień w dzień w tych samych godzinach. Znam osobę, która nie ćwiczy i ma ten sam problem co Ty a lekarz do diety przepisał mu białko bądź kreatyne już nie pamiętam i musi co miesiąc kupować by się nie stracić w oczach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi