Skocz do zawartości

[ZAMKNIĘTY]Skarga na administrację <cod 200>

Xerter

Rekomendowane odpowiedzi

Data zdarzenia: 14:45 / 2017-09-03

Nick gracza: FunnyPuma ^^ + PodajeHazloOkon

Dowody:

Demko1: http://www111.zippyshare.com/v/4KpHqFHy/file.html

Świadkowie: -

Uzasadnienie: Zgłosiłem obrazę na u@ i zostałem zignorowany przez dwóch adminów. Gracz MarTen kilkakrotnie mnie obraził oraz wielokrotnie wyzywał od aimów (graczy grających nieuczciwie). Dwóch obecnych adminów nie reagowało więc zgłosiłem to na u@ - niestety, żadnej reakcji. Jest to przykład, gdzie złośliwość bierze górę - skoro dwóch wymienionych wyżej panów mnie nie lubi to znaczy, że można mnie bezkarnie obrażać i wyzywać, prawda?

Dodatkowe informacje:

Demko można oglądać od 14 minuty do końca + przykładowo od minuty 10 przez 30 sekund gdzie widać kolejne oskarżenia.

Wyciągi z regulaminów:

Regulamin Serwera Cod200:

2. Nie obrażamy innych graczy oraz ich rodziny. (Ban od 30 minut do tygodnia w zależności obrazy).

5. Odnosimy się do wszystkich graczy z szacunkiem i nie prowokujemy kłótni na serwerze (ban do 30 min).

14. Zgłaszanie chitów nie na u@ jak i nadmierne spamowanie będzie nagradzane 5 minutowym banem.

Regulamin Administratora Serwera:

3. Admin musi być konsekwentny, sprawiedliwy i mieć dobry kontakt z graczem.

4. Rozgrywka jest zawsze na drugim planie. W pierwszej kolejności dążymy do opanowania porządku na serwerze.

15. Admin musi być wzorem dla graczy zarówno na serwerze, forum, jak i TS3.

@edit1: poprawiony link do demka

Edytowane przez Xerter

Co mam powiedzieć? Widać było, że MarTen nie robił tego w sposób, którym chciałby obrazić Xertera tylko w sposób humorystyczny + MarTen dobrze wie, że cziterów zgłasza się na u@ po tym wiedziałem całkowicie, że nie robi tego w obraźliwy sposób ani nie oskarża piszącego skargę o granie na niedozwolonym oprogramowaniu. Znam MarTen'a dobrze i wiem, że kiedy widzi kogoś grającego na czitach od razu zgłasza mi bądź innemu adminowi obecnemu na serwerze ten fakt na u@. No chyba, że jest coś o czym nie wiem, jakiś powód dla którego MarTen tak pisał, ale raczej chodziło tylko o czysty żart :)

Dla żartu można napisać raz czy dwa razy ale spamować całą mapę? Jakoś mi nie było do śmiechu.

I nie musisz bronić tego gracza, bo skarga nie jest na niego, tylko na dwóch administratorów, którzy nie reagują tak jak powinni.

• Donator

20 minut temu, Xerter napisał:

Dla żartu można napisać raz czy dwa razy ale spamować całą mapę? Jakoś mi nie było do śmiechu.

I nie musisz bronić tego gracza, bo skarga nie jest na niego, tylko na dwóch administratorów, którzy nie reagują tak jak powinni.

Gracz napisał "Xerter aimer :D", powiedz mi kolego, gdzie tu masz obrazę? Ja tu nigdzie nie widzę obrazy. Jedyne ewentualne naruszenie regulaminu serwera, jakie tu widzę jest pisanie o cziterach na say'u, a nie obraza. Podzielam zdanie @PodajeHazloOkon, że to był tylko zwykły żart ze strony gracza MarTen. :)

20 godzin temu, PodajeHazloOkon napisał:
Widać było, że MarTen nie robił tego w sposób, którym chciałby obrazić Xertera tylko w sposób humorystyczny + MarTen dobrze wie, że cziterów zgłasza się na u@

Nie pozwalajcie na dawanie złego przykładu innym graczom. Cziterów zgłaszamy tylko na u@ i nie widzę sensu żeby dopuszczać spamowanie dla żartów zgłoszeniami mikro/czat że ktoś czysty jest (jednak) odpalony. 90% ludzi załapie o co takiemu spamerowi chodzi, a 10% się nauczy że tak też można zgłaszać  i kolejna robota dla adminów dołożona (bo będziecie musieli ich tego oduczać kickami/banami).

@Xerter @FunnyPuma @PodajeHazloOkon obrazy tutaj nie ma ale spam i nieprawidłowe zgłoszenia haxów jak najbardziej. Nawet jeśli to były żarty. Raz jeszcze można puścić mimo uszu, ale jak ktoś wlecze temat to przestaje to być śmieszne i zaczyna być żałosne + to jest zły przykład dla innych.  A dawanie dobrego przykładu leży nie tylko po stronie adminów ale również po stronie graczy. Każdy kto gra, buduje serwer. MarTena też to dotyczy. Upomnienie go byłoby jak najbardziej wskazane w tej sytuacji, a kick/ban jeśli do niego by nie dotarło.

Podsumowując - co do spamu i nieprawidłowych zgłoszeń skargę uznaję za słuszną, natomiast jak wspomniałem wyżej - nie odbierałbym tego jako obrazę. Na ostrzeżenie to to nie jest ale miejcie się na baczności.

Mam nadzieję, że wszystkie strony tej skargi zrozumiały o co chodzi i będzie tylko lepiej.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...