Gunia Napisano 24 Października 2019 #572886 Udostępnij Napisano 24 Października 2019 Jakie masz zdanie na temat tego, by idąc na wesele wkładać do koperty najmniej 300zł? Czy uważasz, że powinno się tyle wkładać żeby zwróciło się Państwu Młodym? Czy jesteś zdania, że każdy powinien dać tyle na ile go stać? Max dodał reakcję 1 @ Udostępnij Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RYBSON Napisano 24 Października 2019 #572893 Udostępnij Napisano 24 Października 2019 Jak dla mnie każdy powinien Dać tyle na ile go stać Idąc na wesele mamy mieć w myśli balet i dobra zabawe A nie kase która mieliśmy Dac "żeby nie było wstydu" Gunia dodał reakcję 1 @ Udostępnij Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
joolz Napisano 24 Października 2019 #572894 Udostępnij Napisano 24 Października 2019 Jak dla mnie na wesele więcej niż 300zł można dać najbliższej rodzinie typu - siostra , brat itp. Idąc do znajomych przeważnie kupuję jakiś prezent lub tak jak uwzględniłaś - 300zł gdy brakuje mi pomysłu lub czasu. Wesele nie jest na pokaz ,a jak ktoś je robi na pokaz to nie znaczy , że rownież trzeba robić coś ponad stan. Gunia dodał reakcję 1 @ Udostępnij Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekuseq Napisano 24 Października 2019 #572896 Udostępnij Napisano 24 Października 2019 Według mnie na to ile dajemy w kopercie kasy, działają 2 czynniki. Pierwszy to kim dla nas są Państwo Młodzi, bo na pewno damy inne sumy znajomym rodziny, a inne np. bratu/siostrze. Druga rzecz, to raczej dajemy tyle na ile go stać. Tak jak koledzy wyżej wspomnieli, raczej chodzi tam o balet, dobrą zabawę, a nie o samom kasę. Gunia i PsYcI-I0 dodali reakcje 2 @ Udostępnij Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LuckyLoser Napisano 24 Października 2019 #572903 Udostępnij Napisano 24 Października 2019 Tyle ile mogą dać, jak jest takie coś to czemu wcześniej się nie zrzucą i zasponsorują tylko dają na weselu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PsYcI-I0 Napisano 24 Października 2019 #572914 Udostępnij Napisano 24 Października 2019 Popieram wypowiedz @Rekuseq z tym w jakim stopniu jest dla mnie osoba biorąca ślub Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Authism Napisano 24 Października 2019 #572930 Udostępnij Napisano 24 Października 2019 Dla niektórych 300zł to jest suma pieniędzy porównywalna do tysiąca złotych,ważna jest chęć dania drobiazgu i tego co i ile się ma. joolz dodał reakcję 1 @ Udostępnij Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
A3ro Napisano 24 Października 2019 #572939 Udostępnij Napisano 24 Października 2019 Według mnie powinno się dawać tyle na ile nas stać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
No Pr0blem Napisano 24 Października 2019 #572952 Udostępnij Napisano 24 Października 2019 Moim zdaniem każdy powinien dać tyle, ile jest w stanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Max Napisano 24 Października 2019 #572966 Udostępnij Napisano 24 Października 2019 Ja jestem zdania, że jak sama nazwa PREZENT mówi jest to coś od siebie wielkościowo uzależnione od statusu finansowego Lepiej dać cokolwiek młodym małżonkom - niż ze wstydu dać pustą kopertę. Sam mam wesele za 18 miesięcy i muszę przyznać, że ceny takich imprez są kuriozalnie wielkie. Kilka razy zmieniałem już lokal bo po cenie 430 zł/os robiąc wesele dla ponad 300 gości suma robi się taka, ze śmiało można dom budować za te pieniądze zamiast takiej imprezy Tyle, że nie ma co liczyć na "pieniądze" od gości tylko trzeba dostosować uroczystość wedle własnych możliwości. Każdy daje ile może i ma się dobrze bawić. Amen Gunia dodał reakcję 1 @ Udostępnij Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Clueey Napisano 25 Października 2019 #572974 Udostępnij Napisano 25 Października 2019 Myślę, że powinno się dawać tyle na ile można sobie pozwolić, ale jest to także w pewnym stopniu uzależnione od tego jak bardzo bliska jest nam dana osoba, typu: córka > znajoma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi