Skocz do zawartości
    aquax

    Nowy styl - propozycje i uwagi

    Pod tematem proszę zgłaszać swoje propozycje, uwagi oraz wychwycone  przez was błędy. 

    Nasz technik na bieżąco  będzie je analizował i poprawiał. (Nie Lolson spokojnie :D )

    Udostępnij ten post


    Link to postu
    Udostępnij na innych stronach
    Napisano (edytowany)

    + na lapku mam coś takiego xD

    @sitefuture drugie zdjęcie to pod czatem takie coś mi się pojawia na lapku.

    @sitefuture Modek dodał mi osiągniecie a tu na powiadomieniu coś takiego nie da się nawet kliknąć.

    Screenshot_20181120-225428.png

     

    mh2.png

    mh3.png

    Edytowano przez Kolorowa

    Bt sitefuture,

    1. Zdjęcie naprawione 2. podaj dokładne wymiary

    Bt sitefuture,

    Naprawione

    Udostępnij ten post


    Link to postu
    Udostępnij na innych stronach
    Napisano (edytowany)

    Screenshot_20181120-115503.jpg.306320b98318fd448e0a61b72ee58150.jpg

    1. Te linki nie działają przenoszą na forum (nieważne zostało zmienione)

    Screenshot_20181120-115556.thumb.jpg.5f04a25cd7d175d9783da35168ac6c63.jpg

    2. Za duże odstępy między wiadomościami.

    Screenshot_20181120-115622.thumb.jpg.f5b6fa9cf05c9352fbfb460c9e73d1b5.jpg

    3. Każda ranga powinna być z grubej czcionki jak ops lub [email protected] bo wygląda nieestetycznie. (Subiektywna opinnia)

    Screenshot_20181120-115651.jpg.dde67c4ce40828131dab80ddce0366c3.jpg

    4. Niee działa zwijanie - rozwijanie działów.

    Screenshot_20181120-115900.thumb.png.f012b91c8202517ab362e12b2aeb153b.png

    5. Na telefonie brak info o ostatnim poście pod działem.

    Screenshot_20181120-115954.thumb.png.b22611f22cb9c068527c700bf7260361.png

    6. Jak klikniemy na post flaga jest biała, moim zdaniem na każdym poście bez klikania powinna tak wyglądać.

    Screenshot_20181120-120051.thumb.jpg.86721c78bdb5d3d6c512dab00dd95c77.jpg

    7. Napis strona główna. Za ciemny

    Screenshot_20181120-120154.thumb.jpg.2763019f5084c66c32df6c982dd00858.jpg

    8. Panel moda (na tel)

    9. www.multi-head.pl/staff dodajcie to gdzieś.

    10. Ranga super modertora ts3 jest biała https://multi-head.pl/profile/16891-master/

    Screenshot_20181120-234349_Firefox.thumb.jpg.20b63a97493ed43db49de8e192f9b35c.jpg

    11. Możesz zrobić żeby ten panel był pływający?

    12. https://multi-head.pl/notifications/options/

    Screenshot_20181120-234824_Firefox.thumb.jpg.607e729d78badb8dbf96f6bcb5e3705e.jpg

    13. Zmieńcie na polski

    Screenshot_20181120-235616_Firefox.thumb.jpg.220a874673e8810909dfc4a74158efc4.jpg

    14. Dodajcie polskie znaki do NICKÓW.

    15. Jak klikamy w szukaj to takie coś wyskakuje (telefon)

    Screenshot_20181121-132543_Chrome.thumb.jpg.5581689a57af39845eed4ff3fb3b78ca.jpg

    Edytowano przez Twoj Bezzi

    Bt LOLSON,

    1,3, 9, 10. 13 zrobione

    Bt sitefuture,

    Poprawione

    Udostępnij ten post


    Link to postu
    Udostępnij na innych stronach

    ddae3a8c30fdd.jpg

    Ja bym obnizyl ta tabelke i nad nia dal te odnosniki, bo bedzie wygladalo to estetyczniej.

    Aaa i banery w partnerach nie dzialaja :<

    Bt sitefuture,

    Bannery w partnerach już działają, co do tego co pokazałeś na zdjęciu to będzie inaczej.

    Udostępnij ten post


    Link to postu
    Udostępnij na innych stronach
    Napisano (edytowany)

    https://scr.hu/yjR15p1 - posty nachodzą na osiągnięcia, osiągnięcia mogły by być jeszcze po prawej (w tym przypadku obok 5k powinno być 3 lata)

    I zwińcie te tabelki serwerów na telefonie bo forum ciągnie się jak serdle z kaufa

     

    ///

    Chodzi o rozdzielczość monitora tak? Mozilla

    Edytowano przez w a n d i

    Bt sitefuture,

    Tabela na mobilce zostaje a co do zdjęcia podaj dokładną rozdzielczość oraz przeglądarkę.

    Udostępnij ten post


    Link to postu
    Udostępnij na innych stronach
    Napisano (edytowany)

    Brakuje ip userów na telefonie.

    /

    Proszę o zrobienie podforum w dziale typera.

    Piłka nożna

    E-sport

    Muszę to jakoś segregować żeby nie było syfu, a narazie jest.

    I prosze o dodanie mi permisji w tym dziale opubt tych permisji nie ma

    https://multi-head.pl/forum/84-multi-headowy-typer/

    Edytowano przez Twoj Bezzi

    Bt LOLSON,

    Działy oraz uprawnienia dodane.

    Udostępnij ten post


    Link to postu
    Udostępnij na innych stronach
    Napisano (edytowany)

    1. Post dodany do starego tematu ustawia ten temat w najnowszych tematach a nie tak to powinno byc, post to post temat to temat.

    2. Jeżeli da się zrobić sprawny licznik czasu online to można by dodać.

    Screenshot_2018-11-24-04-33-55-175_com.android.chrome.png

    Edytowano przez Vix33nek!

    Udostępnij ten post


    Link to postu
    Udostępnij na innych stronach
    Napisano (edytowany)

    1 sprawa to gdzie Ci 2 użytkownicy? 

    A 2 to dodanie bansa do zakładek

    Screenshot_2018-11-24-08-31-43.png

    Screenshot_2018-11-23-13-46-50.png

    Bans na telefonie oczywiście.

    Edytowano przez elo elo 350

    Bt LOLSON,

    Bans jest wystarczy kliknąć "więcej"

    Udostępnij ten post


    Link to postu
    Udostępnij na innych stronach

    1. Usunąć rangę celebryta z mojego profilu.
    2. Dodać rangę celebryta do legendy rang.
    3. Naprawić/wprowadzić coś takiego aby po kliknięciu np. rangi redaktora pokazywało wszystkich redaktorów, a nie tylko tych którzy mają ustawioną tą rangę jako główną.
    4. Pogonić obecnych redaktorów do roboty, bo kompletnie nic się nie dzieje.
    5. Przenieść ten temat z informacji do działu propozycji dotyczących forum.

    Bt LOLSON,

    1, 2, 5 ogarnięte. Co do redaktorów postaram się z nimi pogadać.

    Udostępnij ten post


    Link to postu
    Udostępnij na innych stronach
    Napisano (edytowany)

    Proszę ogarnąć dział darowizn, bo nie mam jak wpłacić hajsu na moją ukochaną sieć ;__;

    Po pierwsze, zamiast płatności paypal proszę o dodanie płatności dotpay lub innego gówna które umożliwi mi zrobienie przelewu z mbanku, ing bądź banku pekao na konto aquaxa.
    (tutaj jeszcze dodam że jestem zbyt leniwy aby robić przelew manualnie na adres aquaxa dlatego zależy mi aby zostało to ogarnięte)
    Po drugie ogarnijcie tabelkę w której wpisuje kwotę którą chce przelać, bo obecnie nie wiem czy to dolary, euro czy złotówki chociaż tak czy siak nie zamierzam korzystać z paypala.
    Po trzecie proszę o ustawienie opcji  możliwości wpisania własnego celu, bądź rozszerzenia opcji typu "wsparcie serwera dd2#2", "złotówki na chlebek boży" czy "dobrowolna wpłata hajsu, bo mam go za dużo".

    Póki co z wpłatą się wstrzymam i poczekam aż problem zostanie rozwiązany, ponieważ paypala nie posiadam, a jebać z manualnym przelewem też mi się nie chce. 

    EDIT: https://multi-head.pl/donate/make-donation/

    Edytowano przez SQNFUN

    Bt sitefuture,

    Płatność zostanie nowa dodana ale to już jest rola czerwonych, jedynie poprawiłem cały wygląd dotacji :)

    Udostępnij ten post


    Link to postu
    Udostępnij na innych stronach

    1. Po zalogowaniu błąd wywala, ktoś ewidentnie grzebał w kodzie

    2. Tutaj chyba nie muszę pisać

    3. Po co ta tabelka tak? 

     

    Screenshot_2018-12-02-10-09-28-215_com.android.chrome.png

    Screenshot_2018-12-02-10-08-18-103_com.android.browser.png

    Screenshot_2018-12-02-10-08-04-246_com.android.browser.png

    Udostępnij ten post


    Link to postu
    Udostępnij na innych stronach

    1, 2 widać

    3. Nie możesz tego wyśrodkować używając <center> ? 

     

    Może też wypadało by domknąć kod? 

     

    Ps. Jeśli już kodujesz to koduj możliwie, bo na niektórych rozdzielczościach to tragedia. Jest coś takiego jak zbadaj element w przeglądarce, tam możesz wybrać rozdzielczość i sprawdzić. 

     

    Przykładowo 

    @media screen and (max-width: 767px) {
        .zmienna {
                background-size: "np." 700px;
      }
        

    Screenshot_2018-12-02-10-19-30-416_com.android.chrome.png

    Screenshot_2018-12-02-10-19-15-247_com.android.chrome.png

    Screenshot_2018-12-02-10-18-52-448_com.android.chrome.png

    Udostępnij ten post


    Link to postu
    Udostępnij na innych stronach
    Napisano (edytowany)
    59 minut temu, CS-ESCAPE napisał:

    1, 2 widać

    3. Nie możesz tego wyśrodkować używając <center> ? 

     

    Może też wypadało by domknąć kod? 

     

    Ps. Jeśli już kodujesz to koduj możliwie, bo na niektórych rozdzielczościach to tragedia. Jest coś takiego jak zbadaj element w przeglądarce, tam możesz wybrać rozdzielczość i sprawdzić. 

     

    Przykładowo 

    @media screen and (max-width: 767px) {
        .zmienna {
                background-size: "np." 700px;
      }
        

    Screenshot_2018-12-02-10-19-30-416_com.android.chrome.png

    Screenshot_2018-12-02-10-19-15-247_com.android.chrome.png

    Screenshot_2018-12-02-10-18-52-448_com.android.chrome.png

     nie wymadrzaj sie tutaj, bo to Ty odpalasz styl komputerowy na telefonie i masz jakis problem ze zle dziala XD

     

    tak przy okazji, zle sa ustawione uprawnienia dla goscia i czesc nazw dzialow nie wyswietla sie prawidlowo
    + tabelke serwerow mozna usunac ze stylu mobilnego

    Edytowano przez Freezu

    Bt sitefuture,

    Tabela serwerów została wyłączona na telefonach.

    Udostępnij ten post


    Link to postu
    Udostępnij na innych stronach
    Napisano (edytowany)
    43 minuty temu, Freezu napisał:

     nie wymadrzaj sie tutaj, bo to Ty odpalasz styl komputerowy na telefonie i masz jakis problem ze zle dziala XD

     zgadzam się, jest to styl komputerowy dlatego że technik nie umie pod wersję mobilną zakodować xD 

     

    Ps. Niektórym proponowałby się poduczyć jeszcze HTML + .css, nie łapać się za wszystko co się da, bo tak później wychodzi. To że się kod zamyka to w podstawówce chyba uczą, nie pamiętam. 

    Edytowano przez CS-ESCAPE

    Udostępnij ten post


    Link to postu
    Udostępnij na innych stronach
    16 minut temu, CS-ESCAPE napisał:

     zgadzam się, jest to styl komputerowy dlatego że technik nie umie pod wersję mobilną zakodować xD 

     

    Ps. Niektórym proponowałby się poduczyć jeszcze HTML + .css, nie łapać się za wszystko co się da, bo tak później wychodzi. To że się kod zamyka to w podstawówce chyba uczą, nie pamiętam. 

    nie widzę żadnego problemu z "kodowaniem", wszystkie problemy które przedstawiłeś są spowodowane tym że nie umiesz używać forum
    może czas zaoferować swoje usługi skoro technik nie zna podstaw? :D  

    2 godziny temu, CS-ESCAPE napisał:

    1. Po zalogowaniu błąd wywala, ktoś ewidentnie grzebał w kodzie

    Screenshot_2018-12-02-10-09-28-215_com.android.chrome.png

     

     

    ten błąd to nie kwestia grzebania w kodzie, wystarczy wklepać w google 

    Udostępnij ten post


    Link to postu
    Udostępnij na innych stronach
    Napisano (edytowany)

    Prosze o dodanie szablonow "kanał utworzony" oraz "ranga przyznana" w dziale TS3 dla poddziałów: Prosba o range, Prosba o kanał. 

    Chcialbym aby to wygladało tak jak kiedys. 

    ponizej maly wzor: w miejsce "dostajesz unbana" prosze o tekst "Kanał utworzony"

    watekzamkniety.png
     

    Witaj Graczu. Twoja prośba o kanał prywatny na Team Speak została rozpatrzona pozytywnie. Jeśli po wejściu na serwer TS3 jednak go nie będzię, skontaktuj się z moderatorem TS.

    Pozdrawiamy,

    Zespół Multi-Head.pl

     

    I analogicznie w poddziale prosba o range:  w miejsce "dostajesz unbana" prosze o tekst "Ranga dodana"

    watekzamkniety.png
     

    Witaj Graczu. Twoja prośba o range na Team Speak została rozpatrzona pozytywnie. Jeśli po wejściu na serwer TS3 jednak jej nie będzię, skontaktuj się z moderatorem TS.

    Pozdrawiamy,

    Zespół Multi-Head.pl

     

    Edytowano przez Master

    Bt LOLSON,

    Zrobione.

    Udostępnij ten post


    Link to postu
    Udostępnij na innych stronach

    ///Propozycja

    Dodajcie na forum kto ile spędził godzin/dob i tak dalej na forum

    Bt sitefuture,

    Zostanie dodane.

    Udostępnij ten post


    Link to postu
    Udostępnij na innych stronach
    Napisano (edytowany)

    Taki błąd estetycznie to nie wygląda

    xd.PNG.1999821dbe71bbc40d3983eded10c7da.PNG

    Edytowano przez erroR.!

    Bt sitefuture,

    Naprawione.

    Udostępnij ten post


    Link to postu
    Udostępnij na innych stronach

    1. Przenieść range Technika Ts3 do serwerowych  - skoro rangi takie jak; Super Moderator Ts3 oraz Moderator Ts3 znajdują się w grupie "serwerowe" to nie wiem dlaczego Technik ma znajdować się w Administracyjnych. Wydaję mi się, że w grupie "Administracyjne"  powinny się znajdować rangi, które mają uprawnienia do zarządzenia całym forum ( Administrator, Opiekun Sieci, Super Admin) 

    2. To samo co wyżej, tylko że teraz proponuję przenieść Super Moderatora Forum  do grupy "Forumowe" 

    3. Moim zdaniem Technik Ts3 powinien mieć możliwość dodawania notatek, ALE TYLKO I WYŁĄCZNIE W SWOIM DZIALE - apeluje o zabranie możliwości dodawania notatek przez Technika Ts3 na "terenie całego forum" 

    Na chwilę obecną to tyle.

     

    Bt LOLSON,

    1 i 2, 3 Technik TS3 jak i Super Moderator Forum to osoby w wyższej administracji więc są na swoim miejscu. Co do notek to Bene trochę się zapędził i zaczął nadużywać swoich uprawnień.

    Udostępnij ten post


    Link to postu
    Udostępnij na innych stronach

    Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

    Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

    Utwórz konto

    Zarejestruj nowe konto, to proste!

    Zarejestruj nowe konto

    Zaloguj się

    Posiadasz własne konto? Użyj go!

    Zaloguj się

    ×