Losik Napisano 18 Stycznia 2019 #544070 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2019 (edytowane) Czołem wszystkim. Piszę temat gdyż uważam regulamin za niezbyt przejrzysty. W mojej opinii konieczne są zmiany które wykluczą wszelkie niejasności. Poniżej zamieszczam aktualne punkty regulaminu z moimi adnotacjami.7. Zakaz chodzenia po TXT. (przelatywać nad nimi można ale "odbijać się" już nie) AD - regulamin TXT wymaga odświeżenia.8. Miny, Pułapki, Repliki- nie stawiamy w miejscach takich jak: okienka, drabinki, na pace, w wentylacji i pod wyjściami z wentylacji , na schodach, na BS, przy hostach, na drzwiach które blokują otworzenie ich/przejście przez nie, do tego na pochylniach i wzniesieniach. AD - Dodał bym do tego zapisu mimo wszystko trutkę klasy truciciel. Ponadto karał bym banem za tzn kreskę z min ( mina jedna za drugą ) w wąskim przejsciu, takich cudaków nie da się ominąć nie mając max kondycji.11. Nie przeszkadzamy innym w grze celowo blokując. AD - Usunąć zapis, plugin który został wgrany eliminuje go.12. Staramy się wykonywać cele mapy (zakaz kampienia z paką na respie i jeśli pozostanie jedna minuta idziemy po hosty). AD - Wyrzucenie gracza/graczy za ich niewykonanie po upłynięciu czasu rundy.18. Zakaz stawiania sentry guna w miejscach które całkowicie uniemożliwiają rozbrojenie paki bądź wyprowadzenie hostów oraz w miejscach, które uniemożliwiają tt dojście do bs, szczególnie na mapach rats_office, rats_1337, eldorado. AD - Najbardziej kontrowersyjny zapis, niejasny i skutki w postaci banów zależą od interpretacji danego admina. Moja propozycja - całkowite przyzwolenie na dowolne stawianie SG ( można je zniszczyć ), bądź zakaz zaostrzyć do formy: "SG nie może sięgać na BS - w jakimkolwiek stopniu" Zapraszam do wypowiedzi, a kogoś z góry do pochylenia się nad tym. Pozdrawiam, Losik. @cover @Nodi @ikz' @Nemezis ad @Kula @syjon. @Kempes # @Cycu9412 @~Czarna~ @SadoS Edytowane 18 Stycznia 2019 przez Losik elo elo 350, Bezzi, zdziwiony125 i 5 innych dodali reakcje 8 @ Udostępnij Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CukierkowyMario Napisano 18 Stycznia 2019 #544105 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2019 Z 18 Się zgodzę oraz przyjmuje to by zmienić reguły panujące na tym serwerze , bo oczywiście niektórzy gracze nie stosują się do tego punktu a nie grają tu już 2dni "Długo" Chce zobaczyć te zmiany może odmieni serwer stanie się lepszy niż jest teraz , - macie jakieś sugestie ? Zapraszam wszystkich adminów Cod 400 oraz opiekuna Serwer. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cover Napisano 18 Stycznia 2019 #544108 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2019 Zgodzę się z tymi punktami zmiany są słuszne i powinny zostać zrealizowane jak najszybciej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elo elo 350 Napisano 18 Stycznia 2019 #544110 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2019 Dobra propozycja A propo 18. Można zrobić tak, że można dawać SG na np longu, ale JEŚLI NIE SIĘGA BSA I NIE PRZESZKADZA CELOM. Tak powinno być CukierkowyMario dodał reakcję 1 @ Udostępnij Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Opiekun Sieci Born Napisano 18 Stycznia 2019 #544111 Opiekun Sieci Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2019 Propozycja wydaje się być w miarę przejrzysta i ok i można takie poprawki dokonać. Choć do tego SG mam mieszane uczucia, ale można sprawdzić coś takiego. CukierkowyMario dodał reakcję 1 @ Udostępnij Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Losik Napisano 18 Stycznia 2019 Autor #544114 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2019 Co do SG nie ma złotego środka, albo może sięgać na BS, albo całkowicie nie może. Ja jestem zwolennikiem tego by była dowolność w stawianiu. @BORN2KILL. to SG jest najbardziej nurtującym tematem gdyż, jeden admin stwierdzi że sięga w nieznacznym stopniu na BS i nie da bana za to, drugi zaś powie że sięga na bs mimo wszystko i bana wręcza. Postawienie sprawy jasno rozwiąże ten problem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kempes # Napisano 19 Stycznia 2019 #544137 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2019 Siemanko, ja również się zgadzam, dodatkowo zabronił bym min w przejściach. ? Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
syjon. Napisano 19 Stycznia 2019 #544141 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2019 Poprawki punktów bardzo dobre ewentualnie jeszcze trochę ję uszczególnić do tego tak jak napisał @Kempes # miny w przejściach powinny być zakazane. A jeśli chodzi o sg to jestem za tym by można było stawiać w każdym miejscu oprócz wyjścia z respa TT i zasięgu z bs. Kempes # dodał reakcję 1 @ Udostępnij Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nodi Napisano 22 Stycznia 2019 #544441 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2019 A więc tak ; 8. Miny, Pułapki, Repliki- nie stawiamy w miejscach takich jak: okienka, drabinki, na pace, w wentylacji i pod wyjściami z wentylacji , na schodach, na BS, przy hostach, na drzwiach które blokują otworzenie ich/przejście przez nie, do tego na pochylniach i wzniesieniach. Nie stawiamy min 1 na 2 w wąskich przejściach. Również nie stawiamy truki truciciela na BS oraz przy Hostach i nie bygujemy jej stawiając w ostaniej sekundzie rundy na respie wroga (Zabijając graczy , gdy rozpocznie się runda.) 8. 1. Zakaz stawiania min oraz pułapek W pomieszczeniach gdzie są hosty, przed wejściami do tych pomieszczeń. 11. Do usunięcia , gdyż został wgrany na serwer plugin Team Semiclip (Przenikanie przez graczy). 12. Staramy się wykonywać cele mapy (zakaz kampienia z paką na respie i jeśli pozostanie jedna minuta idziemy po hosty). Za nie wykonywanie celi mapy.(Kick, ban do 30 min). 18. Zakaz stawiania sentry guna w miejscach które całkowicie uniemożliwiają rozbrojenie paki bądź wyprowadzenie hostów oraz w miejscach, które uniemożliwiają tt dojście do bs, szczególnie na mapach rats_office, rats_1337, eldorado. SG nie może sięgać na BS w jakimkolwiek stopniu. CukierkowyMario i Losik dodali reakcje 1 1 @ Udostępnij Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi