Skocz do zawartości

Nowa ranga Spamer Czatboxa

Bezzi

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry lub dobry wieczór.

Wychodzę z propozycją konkursy, mianowicie polegałbym on na zasadzie wpisów na forum na czatboxie. Osoba która zgromadzi największą ilość wpisów w ciągu miesiąca wygrywa. 

Np. 

@Max.Bugs 3000 wpisów 1 miejsce.

@elo elo 350 2748 wpisów 2 miejsce.

@bydlak* 1732 wpisów 3 miejsce.

1 miejsce to nagroda w postaci nowej unikatowej rangi na forum. 

2 miejsce premium na forum na okres miesiąca. 

3 miejsce premium na 2 tygodnie. 

Nagrody są ważne miesiąc aż do czasu ponownego resetu wpisów. Konkurs ruszułby 1 kwietnia i odbywały się co miesiąc. Myślę, że nie było by spamu typu jedną literą czy dwie, aby tylko nabić wpisy. A jeśli już to moderacja by to kontrolowała. Myślę, że to coś nowego i wprowadzi trochę świeżości na forum. 

Co sądzicie? 

4 minuty temu, Bezzi napisał:

@SQNFUN Nie sądzę aby tak było, śledzę wiele forum gdzie to istnieje i nigdy nie było z tym problemu. :)

to tylko moje zdanie - wydaje mi się że mobilizacja użytkowników do pisania na czatboxie w taki sposób jest słabym pomysłem ale tak jak napisałem - to tylko moje zdanie 

EDIT: BEZZI JEŻELI MI ODPOWIADASZ TO ODPOWIADAJ POSTEM, A NIE NOTATKĄ. JEST TO FORUM DYSKUSYJNE I NIKT CI NIE BRONI DODAĆ KOLEJNEGO POSTA, A TAKIE NADUŻYWANIE NOTATEK TYM BARDZIEJ PRZY MOICH POSTACH JEST wk*********e.

Edytowane przez SQNFUN

Moim zdaniem bardzo dobra inicjatywa, jesli faktyczne bedzie pilnowanie spamerow  :D Mysle, ze bedzie zachecac do zabierania glosu na czacie. Apropo spamerow, jesli ustawa wejdzie w zycie prosze zauwazyc, ze solowe wiadomosci typu "he he" , "auuuuu" czy ":kappa:" były uzywane przez moja osobe juz wczesniej :P

Ogólne jestem za, ale jednak wynikło by więcej problemów niż korzyści. Zaczął by sie robić sam spam na durne tematy a tematy ważne np. Wołanie o admina jak jest cziter.

Ja również jestem na nie. Z tego co się orientuje to już kiedyś był taki pomysł bądź coś podobnego i średnio to wypaliło.  (mogę się mylić, po prostu tak mi w głowie świta) 

Korzyści raczej nie widzę, co innego z problemami, bo z pewnością by się jakieś narodziły (przykładowo. znalazł by się taki Janusz, który specjalnie by spamował jakimś zbędnymi wiadomościami)

A no i nie wydaję mi się, żeby taki konkurs miałby zachęcić użytkowników do "wspólnej pogawędki" na sb lecz zacząłby się spam emotami itd - wspomniałem wyżej. 

Jest topka pod cb z  wpisami i to w zupełności styka,

niet

Tak jak z reguły zgadzam się z tym, co proponujesz albo komuś odpisujesz na coś, tak za tym zdecydowanie na nie. Nie udzielam się za dużo na tym czatboxie, ale na co komu taka ranga. ;) Pisali by jakieś bzdury byleby tylko coś pisać i mieć te +1 wpisu i nie sądzę żebyście ich upilnowali żeby pisali z sensem. :P

Totalnie osoby wyżej uważają tą propozycję jako przymus pisania treści na forum, wy nie rozumiecie, że to ma być spontaniczne i działało by na zasadzie takiej jak teraz gdzie macie miejsca 1.2.3 

3 godziny temu, aureox napisał:

A no i nie wydaję mi się, żeby taki konkurs miałby zachęcić użytkowników do "wspólnej pogawędki" na sb lecz zacząłby się spam emotami itd - wspomniałem wyżej

Nie rozumiesz treści, więc nie pisz. 

To jest na zasadzie top 3 jak na serwerze. 

Czy pomysł przejdzie przedyskutuję z administracją. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...